Musorujsag
Élő Eredmények

Szeptember elején, telt ház előtt rendeznék a női kézi-BL budapesti négyes döntőjét

Szeptember elején, telt ház előtt rendeznék a női kézi-BL budapesti négyes döntőjét

m4sport.hu/M1
Bár az európai szövetség több lehetséges időpontot is kijelölt, ha a magyar szervezőkön múlik, szeptember első hétvégéjén és telt ház előtt rendezik meg a Papp László Sportarénában a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét.

Budapest hetedik alkalommal ad otthont a legrangosabb európai női kupasorozat négyes döntőjének (hatból négyszer a Győr nyert), igaz az idei Final Fourra a koronavírus-járvány miatt nem az eredeti, májusi időpontban, hanem a szervezők reményei szerint szeptember első hétvégéjén kerül sor.

„Az, hogy ez megtörténhet-e és tudjuk-e nézőkkel rendezni a Final Fourt szeptember 5-6-án, jelenleg senki, sehol a világban nem tudja megmondani. A jelenleg ismert szabályok és előírások értelmében augusztus 15-ig van korlátozva a rendezvények megtartása, tehát mi most úgy készülünk, hogy szeptember első hétvégéjén megrendezzük a négyes döntőt” – nyilatkozott az M1-nek Molnár Viktor projektvezető, aki kiemelte, az utóbbi évekhez hasonlóan a közönség idén is hatalmas érdeklődéssel várja a rendezvényt.

„Több mint 5000 jegyet már eladtunk a Final Fourra az eredeti időpontra. A nézők döntő többsége türelmesen várja, hogy felhasználhassa a jegyét, hiszen a belépők természetesen érvényesek lesznek az új időpontra is” – tette hozzá.

A női BL a negyeddöntők előtt szakadt félbe, és noha a sorozat főszponzora ragaszkodik hozzá, hogy a legjobb nyolc között is lejátsszák a meccseket, az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) vizsgálja annak lehetőségét, hogy meg lehet-e rendezni negyeddöntőket vagy a középdöntős csoportok első két-két helyezettje jusson a budapesti négyes döntőbe. A címvédő Győri Audi ETO mindenesetre mindkét esetben folytathatná a küzdelmet.

További tartalmak