Musorujsag
Élő Eredmények

Skaliczki László új kihívást vállalt: a Csurgó női csapatát irányítja

Skaliczki László új kihívást vállalt: a Csurgó női csapatát irányítja

m4sport.hu/Kossuth Rádió
Az NB I/B Nyugati csoportjában szereplő Csurgó női kézilabdacsapata szerdán hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy Skaliczki Lászlót nevezte ki vezetőedzőjének.

A klub Facebook-oldalán tartott egy rövid sajtótájékoztatót, amelyen bejelentette, hogy Skaliczki László kétéves szerződést írt alá a csurgói csapattal.

A 65 éves szakember legutóbb a Vác férficsapatát irányította 2019 decemberéig, amikor lemondott vezetőedzői posztjáról. Korábban Skaliczki a Szeged vezetőedzője és a férfiválogatott szövetségi kapitánya is volt. A női vonalon legutóbb a Békéscsabát irányította a 2016–2017-es idényben.

A csapat az elkövetkező hetekben új játékosok érkezését tervezi, a felkészülést a 2020–2021-es idényre július második felében kezdi meg.

Szőke Viktória, a Kossuth Rádió sportriportere a rutinos szakembert terveiről kérdezte új állomásán.

„Egy olyan perspektívát vázoltak fel elém, ami számomra rettentően szimpatikus volt. A város női vonalon is minőségi kézilabdát szeretne, ami az utánpótlás számára is vonzó, és szórakoztató a szurkolók számára. A női vonalon is többször megfordultam, Békéscsabán a legutóbbi félévem az első jól sikerült év után nem sikerült úgy. Az itteni perspektíva, a felvázolt szemlélet mindenképpen arra ösztönöztek, hogy elvállaljam a munkát. Arra a tudásra, tapasztalatra és szemléletre, amelyet az elmúlt 42 év során összegyűjtöttem igényt tartanak, azért, hogy az első csapatot a lehető legjobban felkészítsem és azért is, hogy ez az utánpótlásra is hatással legyen” – kezdte a rutinos szakember.

Nem titkolt cél, hogy a Csurgónak sikerüljön a feljutás az első osztályba, de a minőségre is komoly hangsúlyt akar fektetni a szakember.

„A cél az, hogy minőségi kézilabdát csináljunk, ami azt jelenti, hogy az osztály meghatározó csapata legyünk, ami magába foglalhatja a feljutást. Ha már álmodik az ember, álmodjon merészet. Most az a feladat, hogy egy olyan játékoskeretet hozzunk össze, amely jól ötvözi azokat az erélyeket, amelyekkel a célokat elérhetjük. Nagyon fontos, hogy egy olyan csapatot alkossunk, amely megalkuvás nélkül tud küzdeni és a fejlődés lehetősége megvan amellett, hogy nyilván már most kellenek olyan játékosok, akik a megfelelő tudással rendelkeznek.”

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg.

Borítókép: Füchse Berlin-Pick Szeged - Skaliczki László - EPA/Hannibal Hanschke

További tartalmak