Musorujsag
Élő Eredmények

Szombathelyen érzik, a városnak szüksége van a kézilabdára

m4sport.hu
Továbbra is a rutinos külföldiek és a fiatal magyarok egységesítése a cél, minél több hazai tehetség beépítésével.

A női kézilabda-bajnokság egyik meglepetéscsapata volt az újonc Szombathely, amely hat győzelmet szerzett, köztük nagy skalpokat is, hiszen legyőzték többek között a Kisvárdát, a Dunaújvárost, a Mosonmagyaróvárt is, míg a Fehérvárt idegenben sikerült verniük.

„A bennmaradás volt a cél, úgy érzem, ezt sikerült túlteljesíteni. Fantasztikus évet zártunk, talán a csoda kategória. Nagy önbizalommal vágtunk neki a bajnokságnak, de nem gondoltuk, hogy ilyen jól sikerül a szezonunk. Szerencsénk is volt, de nagyon boldogok vagyunk” – mondta Marosán György, a csapat vezetőedzője.

A szakember 2018 óta irányítja az SZKKA-t, első szezonjában megnyerték az NB1/B-t, feljutottak, majd a 11. helyen álltak, amikor törölték a bajnokságot. A biztos bennmaradás így már megvolt, a folytatásban a középmezőny felé vették volna az irányt.

Július 2-án kezdődik a felkészülés és külön örül annak, hogy sikerült megtartani a csapat legjobbjait, a házi gólkirály Bandeliert, Gorilskát és a szerb válogatott kapusát, Tomasevicset. Sikerült új játékosokat is igazolni, Békéscsabáról Balog Judit érkezett a kapuba, Kisvárdáról a 3x Bl-győztes győri Orbán Adrienn, akinek a visszavonuló Joveticet kell pótolnia.

A csapat koncepciója a rutinos külföldiek és a tehetséges, fiatal magyarok egységesítése. Nem zárják ki, hogy lesznek még érkezők, de nem ragaszkodnak hozzá, tisztában vannak az anyagi lehetőségeikkel.

„A fiatalok fejlődését jól mutatja, hogy Pődör Rebeka és Csire Fanni saját nevelésű játékosként beverekedték magukat a felnőttek közé. Fokozatosan építjük be a saját nevelésű játékosokat, ezt tekintem az egyik legfőbb feladatomnak” – mondta a szakember.

Az előző szezonban a legnagyobb gondot a „hazai pálya” jelentette, hiszen három helyszínen játszotta hazai meccseit az SZKKA: Savaria Aréna, Haladás Sportkomplexum és Répcelak. „Már csak a salakot hiányoltam. Elég nagy bonyodalom volt ebből, d a csapat mentalitását mutatja, hogy így is sikerült ilyen eredményt elérni. De hagyjuk a múltat, a jövőben a Savaria Arénában fogunk edzeni és játszani. Ezzel is érezzük, hogy a városnak szüksége van a kézilabdára. Ez pedig minket arra kötelez, hogy így is dolgozzunk” – mondta Marosán.

További tartalmak