×

Telt házas budapesti Final4-ban reménykedik az EHF a női BL-ben

Horváth Gabriella, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára, az európai szövetség végrehajtó bizottságának tagja örül, hogy négy magyar csapat indulhat a Bajnokok Ligája leendő szezonjában, és azt is elárulta, az EHF nézők ellőt tervezi megrendezni az elitliga őszre halasztott női négyes döntőjét Budapesten.

Az M1 megkeresésére a sportvezető leszögezte, végig jó esély volt rá, hogy a MOL-Pick Szeged a férfiaknál, az FTC-Rail Cargo Hungaria pedig a nőknél csatalakozhat az eleve főtáblás Telekom Veszprémhez, illetve Győri Audi ETO-hoz a BL 20/21-es kiírásában, de hozzátette, a honi szövetség a klubokkal karöltve mindent megtett azért, nehogy hoppon maradjon valamelyik csapatunk.

Horváth arra is kitért, hogy miért nem kapott szabadkártyát a harmadik magyar klub a nőknél. „A szövetség elküldte a Siófoknak a pályázatát, és többször egyeztettünk telefonon is arról, hogy fogadják be. A koronavírus okozta helyzet miatt rendkívül kérdéses volt, hány csapat tudja vállalni a Bajnokok Ligáját, de a szabadkártya-igénylések számából jól látszik, hogy a helyeknek majdnem a duplájára érkezetek jelentkezők.”

Az EHF részéről egyébként is bíztak benne, hogy a legerősebb sorozat nem fog létszámgondokkal küzdeni, és most először fordul elő, hogy megneveztek pótcsapatokat is, amennyiben valamelyik a szabadkártyás még sem tudná vállalni a szereplést a BL-ben – mondta el Horváth.

A vírus esetleges jövőbeli veszélyei miatt további óvintézkedések bevezetése is lehetséges, de a végrehajtó bizottság egyelőre ezekről még nem tárgyalt. Viszont az idei női BL szeptemberre halasztott budapesti négyes döntőjének – melyben ugyebár a címvédő győriek is érdekeltek – szervezése az EHF együttműködésével már zajlik, és a tervek szerint a lehető legtöbb néző előtt kerülhet rá sor.

„Arra készülünk, hogy ideális lesz a helyzet, és szurkolókkal fogjuk tudni megrendezni” – bizakodott Horváth Gabriella.