Musorujsag
Élő Eredmények

Bódi Bernadett váratlanul távozott a Győri Audi ETO-tól

Bódi Bernadett váratlanul távozott a Győri Audi ETO-tól

MTI
Bódi Bernadett közös megegyezéssel távozik a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatától.

A klub honlapjának szerdai beszámolója szerint a 34 éves szélső maga kérte, hogy ne lépjen életbe a jövő nyárig szóló szerződése, és szabadon igazolható játékosként máshol folytathassa pályafutását. Erre július 1-től lesz lehetősége.

Bódi 2002 tavaszán játszotta első mérkőzését a győriek felnőtt csapatában. Öt évvel később Dániába igazolt, majd a Békéscsaba, a Siófok és a Dunaújváros játékosa volt, aztán 2013 nyarán tért vissza Győrbe, vagyis összesen 13 szezonon keresztül erősítette az ETO-t. Hét-hét alkalommal nyert bajnokságot és Magyar Kupát, négyszer Bajnokok Ligáját. Győri karrierje alatt Bódi 467 tétmérkőzésen szerepelt, ezeken 863 gólt dobott.

Bartha Csaba klubelnök felidézte, hogy az idei év elején állapodtak meg a szélsővel az egy szezonra szóló szerződéshosszabbításról.

„Tisztában voltunk vele, hogy Bódi Bernadett már tervezte életét a sportolói karrier után is, elsősorban a családalapítás szerepelt nála már a fókuszban, de ezek tudatában, elsősorban 2020 november végéig terveztünk vele. Azért eddig, mert a válogatottal járó megterhelések mellett alig lett volna pihenőjük a játékosoknak, így a jobbszélen Bódi az ősz folyamán tehermentesíteni tudta volna Faluvégi Dorottyát és Lukács Viktóriát” – mondta az elnök.

„A koronavírus-helyzet sok mindent átírt, így én is máshogy láttam már a helyzetemet. Szép emlékekkel távozom Győrből, hálás vagyok az itt eltöltött két időszakomért, mindegyik más-más miatt marad emlékezetes számomra. Az ETO a legfontosabb klub a pályafutásom során” – mondta Bódi Bernadett.

További tartalmak