Musorujsag
Élő Eredmények

Iváncsik Tamás leigazolása nyitott új korszakot a norvég kézilabdaklubnál

MTI
Mérföldkőnek tekintik Iváncsik Tamás négy évvel ezelőtti leigazolását a norvég Elverum kézilabdaklubnál.

A norvég bajnokcsapat honlapja úgy fogalmaz: a legkiválóbb játékosok, az igazi profik közül a magyar jobbszélső az elsők között próbált szerencsét Elverumban, és ez döntő pillanat volt azon az úton, amely a klub jelenlegi helyzetéhez, elismertségéhez vezetett: a csapat ugyanis a múlt héten szabadkártyát kapott a csökkentett létszámú Bajnokok Ligájába.

A hat év után távozó Michael Apelgren vezetőedző felidézte, a román CS Minaur Baia Mare együttesénél anyagi gondok voltak, ez is hozzájárult ahhoz, hogy meg tudták szerezni Iváncsikot 2016 januárjában. A cikk szerint a szerződtetése váratlan volt, ám fordulatot hozott a klub életében, mert onnantól kezdve a csapat nagyobb figyelmet kapott, másrészt a játékos jelentősen hozzájárult a 2016-os bajnoki cím megszerzéséhez.

Iváncsik Tamás leigazolását mérföldkőnek tekintik az Elverumnál (Fotó: MTI/EPA) Iváncsik Tamás leigazolását mérföldkőnek tekintik az Elverumnál (Fotó: MTI/EPA)

Az elemzés szerint a 117-szeres válogatott kézilabdázó csatlakozása után egyre többen szerettek volna a norvég csapatban játszani, és a klub fontos ugródeszka lett az európai fiatal tehetségek számára.

„Úgy gondolom, az Iváncsik-sztori adta az ötletet ahhoz is, hogy megszerezhessünk egy olyan játékost, mint Luc Abalo. Amikor Iváncsik Tamás megérkezett, hirtelen új pozícióba kerültünk a sportág hazai és európai színterén egyaránt” – nyilatkozta Apelgren.

Az Elverum HB május végén jelentette be a franciák kétszeres olimpiai, háromszoros világ- és háromszoros Európa-bajnok jobbszélsője, a 35 éves Abalo leigazolását, aki így a magyar válogatott Máthé Dominik csapattársa lesz az új idényben.

A távozó tréner hangsúlyozta, hogy kellően megfizetik ezeket a kiemelkedő játékosokat, de mindig tisztességesek, amikor pénzről tárgyalnak velük, vagyis nem vállalják túl magukat. Ezen kívül mindenki keményen és tudatosan dolgozik a klubnál az anyagi háttér megteremtéséért, mindig fejlődni akar, hosszú távra terveznek, és mernek kockáztatni.

„Amikor mindannyian egy cél elérésére törekszünk, minden megtörténhet, ez tette lehetővé Iváncsik megszerzését is” – szögezte le Apelgren, aki az új idénytől már az IK Sävehof edzője lesz. Posztját az Elverum csapatánál a norvég Börge Lund veszi át.

Iváncsik Tamás 2017-ben távozott a norvégoktól, és befejezte profi pályafutását, mivel visszatért a másodosztályú győri csapathoz, jelenleg pedig a Tatai AC-t erősíti.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek