×

Az EHF törölte a szeptemberre halasztott budapesti BL négyes döntőt

Az Európai Kézilabda Szövetség törölte a 2019/2020. évi női EHF Bajnokok Ligája döntő hétvégéjét, amelyre 2020. szeptember 3-6. között került volna sor Budapesten.

A világegészségügyi helyzet folyamatos és kiterjedt vizsgálatát követően és a csapatok, valamint a játékosok egészségét mindenek fölé helyezve, az Európai Kézilabda Szövetség bejelentette, hogy törli a Final Four 2020 eseményt, azaz a női Bajnokok Ligája négyes döntőjét.

A Bajnokok Ligája csúcseseménye a tervek szerint 2020. szeptember 3-6. között került volna sorra Budapesten, a négyes döntő előtt megrendezett negyeddöntőkkel együtt. A döntéssel együtt értelemszerűen az egymérkőzéses negyeddöntőket is törölte az EHF.

A döntést az EHF Végrehajtó Bizottsága videókonferencián hagyta jóvá pénteken.

A Magyar Kézilabda Szövetség, mint helyi szervező elkötelezett volt a FINAL4 előkészítésében, hogy ismét nagyszerű négyes döntőt láthassanak a szurkolók.

"Nem tudunk mit tenni, mint alkalmazkodunk a kialakult helyzethez, és elfogadjuk az EHF-döntését, még akkor is, ha folyamatosan arra készültünk és azért dolgoztunk, hogy szeptemberben, vagy esetleg később meg tudjuk rendezni a BL-végjátékot – emelte ki Horváth Gabriella, az MKSZ főtitkára. – Csalódottak vagyunk és nagyon sajnáljuk, hogy le kell mondanunk az eseményről, amely mind a Győri Audi ETO, mind a magyar szurkolók és a magyar kézilabda számára hagyományosan az év egyik csúcseseménye. Idén nem kerülhet rá sor, ami mindannyiunk számára fájdalmas, nehéz megbékélni a helyzettel."

Michael Wiederer, az EHF elnöke a szövetség közleményében azt mondta: folyamatosan szoros kapcsolatban voltak az MKSZ-szel, amely időről időre tájékoztatta őket a járványhelyzettel kapcsolatos magyarországi intézkedésekről.

"Az elmúlt hónapokban mindig azt mondtuk, csak megfelelő körülmények között rendezünk mérkőzéseket, amelyek során minden résztvevő biztonsága garantált, ugyanakkor egy négyes döntő lebonyolítása egészen eltérő előkészületeket igényel minden szinten, mint egyetlen BL-találkozó megrendezése" - fogalmazott Wiederer. Hozzátette: még mindig bizonytalanság van Európában a vírus terjedésével kapcsolatban, ennek pedig következményei lehetnek egy ilyen kézilabda-fesztiválra, amelyen nagy létszámban lennének jelen a "fanatikus szurkolók".

A FINAL4-ra megvásárolt jegyek árát a szervezők teljes egészében visszatérítik a vásárlóknak.

A döntés, azaz a Final Four és a BL-negyeddöntők törlése semmiféle kihatással nincs a EHF Bajnokok Ligája 2020/2021-es szezonjára, amelynek első fordulóját 2020. szeptember 12-13-án rendezik. A Bajnokok Ligája csoportsorsolására július 1-jén 18 órától kerül sor Bécsben.