Musorujsag
Élő Eredmények
×

Tíz pozitív koronavírusteszt a Vác női kézilabdacsapatánál

Tíz pozitív koronavírusteszt a Vác női kézilabdacsapatánál

m4sport.hu
Tíz játékosnál koronavírus-fertőzést mutattak ki a Váci NKSE női kézilabdacsapatánál – jelentette be a klub hivatalos weboldala.

A csapat közleménye szerint a megelőző intézkedések ellenére múlt héten több játékosnál jelentkeztek a koronavírus tünetei (íz- és szagérzékelés elvesztése), és sajnos a PCR-tesztek is igazolták a gyanút: tíz kézilabdázó megfertőzödött.

Az érintettek már teljesen tünetmentesek, azonban a szabályok szerint két hétig karanténban lesznek, ami egyben azt jelenti, hogy a leghamarabb július 20. után kezdődhet újra a munka a csapatnál.

Az újrakezdést újabb PCR-tesztek, valamint terheléses és kardiológiai vizsgálatok előzik majd meg.

A gárda május 25-én állt munkába a koronavírus-járvány okozta leállást követően, az egyesület minden ajánlást és tanácsot betartva heti két alkalommal vérteszteket végzett, ami korábban mindenkinél negatív lett.

“Megpróbáltunk mindent megtenni, illetve azt hittük, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a vírus nálunk ne üsse fel a fejét” – nyilatkozta Kirsner Erika klubelnök az M1 aktuális csatornán. A korábbi válogatott kézilabdázó az ujjbegyes gyorstesztekre, illetve a napi rendszerességű lázmérésre és a folyamatos kézfertőtlenítésre utalt.

Hangsúlyozta, nem értik a történteket, valószínűleg a gyorstesztek nem mutatták ki a fertőzöttséget.

“Nem tudom, lehet-e ennél többet tenni, mert minden nap PCR-teszttel nem lehet szűrni a lányokat, és karanténban sem lehet őket tartani. Nem mondhatjuk nekik, hogy költözzenek be, mint egy apácazárdába, és majd jövő májusban jöhetnek ki, amikor vége lesz a bajnokságnak. Sajnos meg kell tanulnunk ezzel együtt élni. Nagyon nehéz, mert számunkra a játékosok egészsége a legfontosabb” – magyarázta Kirsner.

A váci csapat jövő hétfőn kezdte volna a tényleges felkészülést a szeptember elején rajtoló szezonra. A klubelnök rávilágított, így hátrányuk lesz a többi csapattal szemben.

“Nem tudom, a szeptemberi ötödikei rajtra készen fogunk-e állni, most azt mondom, hogy nem. Nem tudom, hogyan fogjuk tudni elkezdeni a bajnokságot” – mondta Kirsner.

További tartalmak