Musorujsag
Élő Eredmények

"Továbbra is mi vagyunk Magyarország harmadik csapata, a kihívók" - mondta a Siófok vezetőedzője

"Továbbra is mi vagyunk Magyarország harmadik csapata, a kihívók" - mondta a Siófok vezetőedzője

MTI
A Siófok KC női kézilabda-csapata ismét a kihívó lesz a magyar bajnokságban - mondta a klub vezetőedzője szerdán az MTI-nek, hozzátéve, hogy hat új játékossal erősítették meg a keretet.

Bent Dahl, aki július 1. óta irányítja a 2019/2020-as – a koronavírus-járvány miatt berekesztett – bajnokság második, Bajnokok Ligája-indulást érő helyén álló együttest, a csapat szerdai, sajtónyilvános edzése előtt hozzátette: „kicsit dühítő volt” számukra az európai szövetség (EHF) döntése, amely szerint a klub nem indulhat a BL-ben, de aztán hamar túltették magukat ezen.

„Motiváltak vagyunk az új helyzetben, továbbra is mi vagyunk Magyarország harmadik csapata, a kihívók, a magyar bajnokságban és az EHF Kupában szeretnénk a legjobb eredményt elérni” – fogalmazott.

A szakember elmondta: a keret tagjai a fizikai tesztek eredményei alapján különböző kondícióban érkeztek vissza, mivel Franciaországban és Spanyolországban a járvány következtében hozott szigorú szabályok miatt nem tudtak edzeni, miközben a skandináv játékosoknak erre több lehetőségük volt.

A hat új kerettagról azt mondta, reméli, új energiát hoznak a csapatba. Siófokra igazolt az Érd két válogatott játékosa, Kiss Nikolett jobbátlövő és Tóth Gabriella irányító, az érkezők között van Tamara Horacek francia válogatott irányító, a Bietigheimből Laura van der Heijden, az FTC-ből a holland beálló, Danick Snelder, valamint a norvég Silje Solberg helyére Dinah Eckerle kapus.

Távozott az együttestől többek közt a szerb jobbátlövő, Andela Janjusevic, a balátlövő poszton játszó Andrea Kobetic viszont meghosszabbította szerződését.

„Amikor új játékosokat hozunk, azt nézzük, hogy mi az a kicsi, ami hiányzik a csapatból. Örülök, hogy magyar válogatottakat igazoltunk, a külföldi kézilabdázóink pedig kivétel nélkül magas szinten játszanak” – mondta Dahl. Megjegyezte: szakmailag nem tervez változást a csapatjátékban, a különbséget az új játékosok minősége fogja jelenteni.

A Siófok júliusban és augusztusban hét felkészülési mérkőzést játszik, a bajnokságban elsőként szeptember 6-án az Érdet fogadja.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Több poszton is bevethető lesz Veszprémben Danyil Siskarjov
Danyil Siskarjov révén kilenc év után játszik megint orosz kézilabdázó a Telekom Veszprém együttesénél. A nagy küzdőként ismert oroszt szerződtetése után Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója úgy mutatta be, mint a Franciaországba visszatért, szlovén Dragan Gajics utódját, aki viszont nemcsak a jobbszélen, hanem a kettes poszton és „zavaró” játékosként is bevethető lesz.
Kézilabda