Musorujsag
Élő Eredmények

26 évesen visszavonul a női kéziválogatott beállós

26 évesen visszavonul a női kéziválogatott beállós

Váci NKSE (fotó: mti)
Klubja, a Váci NKSE honlapján jelentett be visszavonulását a magyar válogatott kézilabdázó, Mészáros Rea.

A pályafutását is Vácon kezdő, majd 2013 nyarától tavaly decemberi visszaigazolásáig a Ferencvárosban játszó 26 éves beálló a jövőben nevelőegyesülete utánpótlás technikai vezetőjeként dolgozik.

A három Európa- és egy világbajnokságon résztvevő, a válogatottban 2014 és 2018 között 51 mérkőzésen 12 gólt szerző  Mészáros, aki egy-egy ízben ünnepelhetett bajnoki és Magyar Kupa-sikert a Fradiban, egészségügyi okokból döntött a visszavonulás mellett.

„Sajnálatos módon a szervezetem döntés hozatal elé állított, mely az aktív sportolói pályafutásom befejezését jelentette számomra. Az utóbbi időben az edzések és a pályán eltöltött idő az ízületeimet olyan mértékben megterhelte, hogy nem tudtam megfelelően koncentrálni, és az edzés, játék sem okozott már örömet. A szívem még most is vinne előre, de racionális gondolkodás megálljt parancsolt”idézi a váciak honlapja.

Azért annak örül, hogy továbbra is a kézilabda közelében maradhat. „A sors úgy hozta, hogy nevelő egyesületemnél a Váci Női Kézilabda Sportegyesületnél tudom abba hagyni pályafutásomat, akik ebben a helyzetben sem hagytak cserben, és civil életem megkezdéséhez nyújtanak segítséget, amelyet ezúton is köszönök nekik.
Így nem szakadok el a sportágtól, és bár kívülről, de segíteni tudom a fiatalok aktív sportolói pályafutásának elindítását.”

További tartalmak