×

Ami nem ment a Veszprémnek, sikerült a viharnak

A pálya alkalmatlansága miatt félbeszakadt kedden Grundfos Tatabánya-Csurgói KK férfi kézilabda edzőmérkőzés.

A Grundfos Tatabánya KC közösségi oldalának beszámolója szerint a csapadékos időjárás miatt olyan magas volt a páratartalom a sportcsarnokban, hogy a rendkívül csúszós talaj sérülésveszélyessé vált. A szünetben 11–11 volt az állás, a találkozó végül a 38. percben 15–12-es hazai vezetésnél szakadt félbe. A Tatabánya múlt szerdán 33–31-re nyert a Veszprém vendégeként felkészülési mérkőzésen.A tavaly szeptemberi súlyos sérülése után visszatért Juhász Ádám, a Tatabánya játékosa az M4 Sportnak a félbeszakadt mérkőzés után elmondta, úgy érzi, „minden jól működik”, de még nem tökéletes az állapota. „Minden nappal egyre jobbnak érzem, haladok a tökéletes felé.”

A válogatott irányító hozzátette, a csapat felkészülése jó ütemben halad. „Eddig mind a négy, illetve a maival együtt inkább három és fél felkészülési mérkőzésünket megnyertük. Többet kaptak az edzők a csapattól annál, mint amire számítottak, próbálunk ezen az úton menni tovább.”

A Veszprém múlt heti legyőzését nagy eredménynek nevezte, amelyet ugyanakkor a helyén kell kezelni. „Próbálunk a rajtra csúcsformába kerülni, ez a jó forma most korán érkezett, de az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy a Veszprémnek az volt az első edzőmérkőzése, rajtuk jobban látszott, hogy még messze vannak a csúcsformától, ők még későbbre időzítik, hiszen a Bajnokok Ligája később fog kezdődni. Ettől függetlenül nagy eredményt értünk el, örülünk neki, de a helyén kezeljük.”

Vladan Matics, a Tatabánya vezetőedzője szintén úgy véli, hogy jó úton jár a csapat. „A felkészülés közepén vagyunk, nagyon jól dolgoznak a játékosok. Fizikailag közel vagyunk a csúcsformához, taktikailag van még hova fejlődnünk, de jó úton járunk.”

A tréner hozzátette, önbizalom szempontjából jót tett a csapatnak a Veszprém legyőzése, de tisztában vannak azzal, hogy a bajnokságban ez másként lesz. „De mindent megteszünk majd, hogy megnehezítsük a nagy csapatok dolgát.”

Matics szerint a bajnoki idényben a Tatabánya mellett a Gyöngyös, a Balatonfüred és a Csurgó lesz versenyben a bronzéremért, saját csapata számára pedig az első négy forduló döntő fontosságú lesz a végső helyezés szempontjából, hiszen sorrendben a Balatonfüred, a Gyöngyös, a Komló és a Ferencváros ellen kezdik a bajnokságot.