Musorujsag
Élő Eredmények

Felfüggesztett pénzbüntetést kaptak a gyenge szezonkezdet miatt a debreceni kézisek

mti
Feltételesen egyhavi munkabérüknek megfelelő pénzbüntetéssel sújtotta a vezetőség a rossz bajnoki rajt miatt a DVSC Schaeffler élvonalbeli női kézilabdacsapatának játékosait és a szakmai stáb tagjait

A debreceniek az NB I. első fordulójában 31–30-ra kikaptak házigazdaként a Mosonmagyaróvártól, majd 21–18-as vereséget szenvedtek a Kisvárda otthonában.

A klub honlapjának beszámolója szerint csütörtökön a vezetőség, a szakmai stáb tagjai és a játékosok megvitatták a csapat helyzetét. Abban mindenki egyetértett, hogy a pályán nyújtott teljesítmény és az eredmények nem méltóak a klub hagyományaihoz, és a keret ennél sokkal többre hivatott.

A DVSC Kézilabda Kft. vezetése a játékosokat és a szakmai stáb tagjait is egyhavi munkabérüknek megfelelő pénzbüntetéssel sújtotta, amelynek kifizetésére haladékot kaptak október 10-ig. Amennyiben az addig sorra kerülő öt bajnoki mérkőzésen nyújtott szakmai színvonal, a pályán tanúsított hozzáállás és teljesítmény nagymértékben javul, és ez az eredményekben is megmutatkozik, úgy a klub a pénzbüntetést arányosan mérsékli, vagy akár teljesen mellőzi.

„A büntetés mértéke legalább olyan drasztikus, mint amilyen megdöbbentő volt az első két meccsen nyújtott teljesítmény” – mondta Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője.

Hangsúlyozta, azonnali és érzékelhető változásokra van szükség, mind a játékosok, mind a stáb részéről. Hozzátette, egy vezetőnek nem csak a sikerekből, de a sikertelenségből is ki kell vennie a részét, így a pénzbüntetést önmagára nézve is érvényesnek tartja.

„Hiszem azt, hogy ez a lépés felrázza a csapatot, és elindítja azon az úton, amelyre hivatott ebben a szezonban” – tette hozzá az ügyvezető.

A Debrecen a következő öt mérkőzését sorrendben a Békéscsaba, az Érd, a Szombathely, a Dunaújváros és a Siófok ellen játssza.

További tartalmak