×

Pozitív koronavírus-teszt a Pick Szegednél is

Egy pozitív eredmény után a felnőtt csapat teljes kerete, a stáb tagjai, a velük érintkezésben lévő munkatársak valamennyien hatósági karanténban tartózkodnak.

A szegedi szurkolók most egy darabig nem tudnak szurkolni kedvenceiknek. Fotó: pickhandball.hu"Klubunk egy, a szűkebb környezetébe tartozó személynél a mai napon pozitív koronavírus tesztet regisztráltak. A fertőzöttel érintettségi kapcsolatba tartozó személyek (játékosok, stábtagok, valamint munkatársaink) járványügyi elkülönítése haladéktalanul megtörtént, tesztelésükről klubunk intézkedett. Felnőtt csapatunk teljes kerete, a stáb tagjai, valamint a velük érintkezésben lévő munkatársaink jelenleg hatósági karanténban tartózkodnak"- áll a szegediek közleményében.

Ennek következtében a felnőtt keret edzései és egyéb hivatalos eseményei felfüggesztésre kerültek.

A pozitív tesztről a hivatalos eljárásrendnek megfelelően a Magyar Kézilabda Szövetséget, a Budakalász, a Csurgó, a Veszprémi KKFT csapatait, valamint az EHF illetékes szerveit isértesítették. A járványügyi hatóságokkal (ÁNTSZ, rendőrség) folyamatosan kapcsolatban vannak.

Mint írják, a klub eddig is a szokásosnál szigorúbb járványügyi intézkedéseket vezetett be és a továbbiakban is mindent megtesz annak érdekében, hogy sportolóik, stábtagjaik, valamint munkatársaik egészségét megőrizzék.