×

Hivatalos: elhalasztják a Szeged–PSG Bajnokok Ligája-meccset

Nem rendezik meg a férfi kézilabda-BL eredetileg csütörtökre kiírt MOL-Pick Szeged – PSG csoportmeccsét - jelentette be az Európai Kézilabda-szövetség (EHF).

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája - MOL-Pick Szeged - Paris Saint-Germain
Az európai szövetség azt követően hozta meg döntését, hogy hétfőn a Tisza-parti klub teljes felnőtt kerete hatósági karanténba került, miután a csapat „szűkebb környezetébe tartozó személynél pozitív koronavírustesztet regisztráltak”.

Az EHF keddi közleményében azt írja, a fenti ok miatt nem lehet megrendezni a mérkőzést, amelynek új időpontját később határozzák meg.

„Nem volt más választásunk, mint elhalasztani a mérkőzést, de mi is és a klubok is felkészültek erre a helyzetre” – mondta az M1-nek Martin Hausleitner, az EHF főtitkára. Hozzátette, pont az ilyen esetek miatt hagytak néhány szabad időpontot a versenynaptárban, és biztosak abban, a klubok tudnak megoldást találni a helyzetre. „Egyelőre várjuk, a szegediek mikor léphetnek ismét pályára, mert első az egészség” – jelentette ki Hausleitner.

A találkozó új időpontját a két klub illetékeseivel együtt jelöli majd ki az EHF.

Az M4 Sport keddi, Sporthíradó című műsorában Szűcs Ernő Péter klubelnök elmondta, hogy megérkeztek az első tesztek eredményei, amelyek kimutatták, hogy jelenleg nem egy, hanem öt fertőzött játékosuk van. A második tesztelésre csütörtökön kerül sor.

Hozzátette, nem tudják, hogy lejátszhatják-e a PSG elleni meccset a közeljövőben.

„Nem tudjuk, hogy lesz-e annyi emberünk, aki játékra alkalmas, vagy egyáltalán nem fogunk tudni mérkőzést játszani” – fogalmazott.

A Sportkórház álláspontja szerint a tünetet nem produkáló kézilabdázóknak legalább kettő, legfeljebb négy hetet, a tünetet produkálóknak pedig hat hetet kell kihagyniuk, ennyi ideig edzeniük sem szabad. Éppen ezért Szűcs Ernő Péter jelezte, nem tudja, mikor folytatódhatnak a közös gyakorlások.

Az már biztos, hogy a szegediek a szombatra tervezett, Cegléd elleni bajnoki mérkőzésüket is elhalasztották, a Kielcében sorra kerülő jövő heti BL-meccs sorsa egyelőre bizonytalan.