×

Egy meccsen dől el a füredi kézisek Európa-liga-párharca

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) végleges döntése értelmében egy mérkőzésen dől el a szlovén RK Trimo Trebnje és a Balatonfüredi KSE párharca a férfi Európa-liga-selejtező második fordulójában.

A BKSE közösségi oldalának szerdai beszámolója szerint a találkozót jövő kedden 18:45-től rendezik Novo Mestóban.

A párharc első meccsét kedden este játszották volna a szlovéniai városban, ám a fürediek vasárnap bejelentették, hogy szakmai stábjuk egyik tagja megfertőződött koronavírussal, ezért nem utazhatnak el. Az EHF ezt követően úgy döntött, hogy a csoportkörbe jutás egy mérkőzésen dől el. A magyar klub kérvényezte, hogy a párharc két meccsből álljon, amelyeket jövő kedden és szerdán rendezzenek meg, de ezt az EHF elutasította.

A szabálykönyv úgy rendelkezik, hogy amennyiben a csapatoknak fel nem róható okból elmarad egy oda-visszavágós találkozó egyik meccse, akkor egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. A meccset pedig az elmaradt meccs helyszínén kell lejátszani, mert papíron annak pótlásáról van szó – idézik az indoklást a fürediek.

Döntetlen esetén kétszer öt perc hosszabbítás lesz, ha ez sem dönt, hétméteresekkel alakul ki a végeredmény.

Kedden reggel újra tesztelték a BKSE kézilabdázóit és a szakmai stáb azon tagjait, akiknek negatív volt az első eredményük, de kontaktszemélyeknek számítottak, ezért karanténba kellett vonulniuk. Mindannyiuk tesztje negatív eredményt hozott, így újrakezdhetik az edzéseket, és közlekedhetnek a lakóhelyük, illetve az edzés helyszíne között, de máshová, illetve más közösségbe az újabb negatív tesztig nem mehetnek.

A küldöttség újabb negatív vizsgálati eredmény esetén hétfőn utazhat el Szlovéniába.