Musorujsag
Élő Eredmények

Változik a hazai kézibajnokságok halasztási protokollja

Változik a hazai kézibajnokságok halasztási protokollja

mti
Módosul a mérkőzés-halasztások rendje a férfi és a női kézilabda-élvonalban, valamint a magyar szövetség koronavírus-protokollja is változik.

A K&H férfi és női liga és az MKSZ módosította az élvonalbeli felnőtt bajnokságok versenykiírását, amelynek értelmében külön szabályozást vezettek be a koronavírus miatt kérelmezett halasztásokra:

  • egy mérkőzés kizárólag akkor halasztható el, ha egy csapatot hatósági karantén alá vontak a meccs idejére, vagy a megbetegedések miatt nincs megfelelő számú, játékengedéllyel és érvényes sportorvosi engedéllyel rendelkező játékosa. Húsz vagy több kiváltott játékengedély esetén legalább 12 játékos, közte egy kapus; 19 játékengedély esetén 11 játékos, közte egy kapus, stb. esetén köteles pályára lépni az adott csapat.
  • Amennyiben a halasztás fenti feltételei a mérkőzés új időpontjában is fennállnak, a mérkőzés tovább halasztható.

Az elsőosztályú csapatok számára jövő hétfőtől heti egy PCR-teszt elvégzése kötelező. „Folyamatosan változik a helyzet, mind a játékosok érintettsége, mind a jogszabályi környezet átalakult szeptember elejéhez képest, ezért a ligával egyetértésben változtatásokról döntöttünk” – mondta Novák András, az MKSZ operatív igazgatója. Hangsúlyozta, ezúttal is kizárólag olyan módosítások léptek érvénybe, amellyel a liga egyetértett és támogatta.

Novák hozzátette, a tesztelés az Országos Sportegészségügyi Intézet ajánlása és az MKSZ koronavírus-protokollja alapján eddig a csapatok saját hatás- és felelősségi körébe tartozott, mostantól azonban kötelezőek a heti PCR-tesztek. A tesztelésnek az anyagi, szervezési és jogszabályi feltételei is tisztázottá váltak.

További tartalmak