×

Görbicz Anita: Ez az utolsó szezonom, mindent meg akarok nyerni

A Győri Audi ETO KC szombaton 32-25-re győzte le a dán Odensét a női kézi BL-ben és már 41 mérkőzés óta veretlen a sorozatban. Görbicz Anita 1000. BL-gólja volt a találkozó fénypontja, első női játékosként érte el a Bajnokok Ligája történetében. A Győr klasszisával a fantasztikus mérföldkőről és pályafutása utolsó szezonjáról, célkitűzéseiről beszélgettünk az M4 Sport kézilabda magazinjában.


"Igen, izgultam. Vagyis inkább próbáltam koncentrálni, hogy be tudjam lőni, ugyanúgy mint az összes többi hétméteresnél" - emlékezett vissza Görbicz 1000. BL-góljára, amelyet hetesből, a meccs 4. percében szerzett.

A kétszeres BL-gólkirály 2000 novemberében talált be először a Bajnokok Ligájában, a lengyel Lublin ellen négy gólt szerzett 17 évesen. Azaz egy hónap múlva lesz húsz éve, hogy bemutatkozott az elitsorozatban.

forrás: M4 SportGörbicz elárulta, ez karrierje utolsó szezonja, amit természetesen szeretne BL-trófeával zárni. A hatodikkal.

"Nekem ez lesz az utolsó évem, szeretném a hatodik BL-győzelemmel befejezi a pályafutásomat és ugyanúgy a magyar bajnokságot és a Magyar Kupát is megnyerni. Lépésről lépésra haladunk, minden mérkőzést meg akarunk nyerni és ezt a három trófeát a magasba emelni. Az utolsó évemben, ennyi idősen is meg akarom mutatni, hogy idevaló vagyok és jó teljesítménnyel tudom lezárni a karrieremet."

Miért most?

"A motivációm még megvan, de el kell jönnie az időnek, amikor a játékos azt tudja mondani, vége. Én most azon vagyok, hogy ha nem is a csúcson, de sikeresen, jó teljesítménnyel tegyek pontot a pályafutásom végére."

forrás: M4 SportAz interjú végén azt is elárulta, mit üzenne 17 éves önmagának, aki épp debütálni készül a Bajnokok Ligájában:

"Ne izgulj, négy gólt fogsz dobni."