Musorujsag
Élő Eredmények

Horvát szakember lett a Siófok vezetőedzője

Horvát szakember lett a Siófok vezetőedzője

siofokkc.hu
A Siófok KC hivatalos oldalán jelentette be, hogy a horvát Zdravko Zovko veszi át a hétfőn menesztett Bent Dahl helyét a kispadon.

A 65 esztendős horvát szakember a 2020/2021-es szezon végéig írt alá.

Zdravko Zovko egész játékos-pályafutását az RK Medvescak (1972-88) csapatánál töltötte, 1984-ben pedig olimpiai bajnok lett a jugoszláv válogatottal. Edzői pályafutását 1990-ben kezdte, legnagyobb sikereit pedig az RK Zagreb, a Fotex Veszprém, a Podravka Koprivnica, valamint a DKKA vezetőedzőjeként érte el. A veszprémi együttessel zsinórban öt szezonon keresztül lett bajnok, a BL-döntőig vezette a csapatot. A dunaújvárosiakkal EHF-kupa-győzelmet ünnepelhetett.

Dolgozott a horvát férfi- és női válogatott élén, valamint volt a Lasko Pivovara Celje edzője is. Legutóbb a Győri Audi ETO KC másodedzői posztját töltötte be Danyi Gábor mellett.

„Akárhova is mész edzőként, az mindig egy új kihívást jelent számodra. Úgy gondolom, hogy a Siófok egy nagyon jó csapat, testközelből láthattam a fejlődésüket az elmúlt években. Biztos vagyok benne, hogy a Covid helyzet és az abből fakadó döntések egy törést jelentettek a klub és a játékosok számára, és talán ez is hatással volt az elmúlt időszak eredményeire. Egy új fejezetet kell nyitnunk, magunk mögött kell hagynunk a múltat. Nincs sok időnk a felkészülésre, a közelgő feladatokra kell koncentráljunk. Készen állok a feladatra és nagyon várom, hogy elkezdhessük a közös munkát” – nyilatkozta az SKC frissen kinevezett vezetőedzője, Zdravko Zovko.

Mozgalmasan kezdődött a hét a csapat számára, hiszen hétfőn jelentették be, hogy menesztették az együttes norvég vezetőedzőjét, Bent Dahlt, mert nem voltak megelégedve a munkájával, valamint azonnali hatállyal, határozatlan időre felfüggesztették a csapat spanyol klasszisát, Nerea Penát.

További tartalmak