Musorujsag
Élő Eredmények

Zovko: Még mindig ég bennem a tűz, hogy ilyen magas szinten dolgozhatok

m4sport.hu
A Siófok női kézlabdázóinak edzője tisztában van vele, nagy kihívás vár rá, ennek ellenére pozitívan áll a feladathoz, és örül, hogy ismét vezetőedzőként lehet részese a magyar kézilabdának.

Kedden Zdravko Zovkót nevezték ki a Siófok KC női kézilabdacsapatának vezetőedzőjévé a norvég Bent Dahl hétfői menesztése után. A klub honlapjának keddi beszámolója szerint a 65 éves horvát szakvezető szerződése a mostani idény végéig szól.

A szakember elmondta, mindig is szeretett Magyarországon dolgozni, jól ismeri a magyar kézilabdát, hiszen hosszú ideig tevékenykedhettem benne. Nagyon boldog, hogy ismét vezetőedzőként lehet részese ennek a világnak.

„Tapasztalt edzőnek tartom magam, amióta az eszemet tudom, ezzel foglalkozom. Megtanultam, hogy a kézilabdában egy edző számára nem létezik olyan, hogy nyugodt hely. Idény közben átvenni egy olyan együttest, mint a Siófok, igazán nagy kivíást jelent bármelyik edzőnek. Bízom benne, sikerül visszatalálnunk arra az útra, amely nyugalmat és magabiztosságot ad az együttesnek és eljuttatja a Siófokot arra a szintre, amelyet mindenki vár tőle” – mondta Zovko az M4 Sportnak.

Elárulta szerződésben állt a Győrrel, de megkapta a lehetőséget, hogy ismét egy élcsapat szakmai munkáját irányíthassa, ezért döntött úgy, hogy elvállalja a feladatot. „Két évig együtt dolgoztam Danyi Gáborral, ismerem a magyar bajnokságot, természetesen a Siófokról is sokat tudok, mindez sokat számít. És persze az is, hogy még mindig ég bennem a tűz, hogy ilyen magas szinten dolgozhatok”.

Tisztában van vele, ha valami nem működik, nem jönnek az eredmények, biztos, hogy a legalapvetőbb probléma az öltözőből indul ki. Arra törekszik, hogy megoldják az öltözői gondokat, nézeteltéréseket és együtt elinduljanak előre.

„Tudom, hogy Nerea Penával egyelőre nem számolhatok, a klubvezetés hozott egy döntést, amelyet tiszteletben kell tartanom. Bőven lesz feladatom, fel kell mérnem a terepet és szeretnék sokat beszélgetni a játékosokkal. A koronavírus sem kímélte meg a csapatot, egyik játékosunk megfertőződött, így három-négy mérkőzést halasztanunk kell” – mondta a szakember.

Egy új kihívásnak, izgalmas kalandnak tartja a a siófoki vezetőedzői pozíciót. Úgy érzi, egy olyan egyesülethez érkezett, amely nincs jó passzban, de nincs óriási krízisben sem. „Nem azzal foglalkozom, mi történt, csak előre tekintek, pozitívan állok a feladathoz és minden idegszálammal azért dolgozom, hogy teljesítsem azt, amiért a klubvezetés szerződtetett”.

Fodor János, tulajdonos-ügyvezető kiemelte, a szakítás Bent Dahl vezetőedzővel korrekt módon történt, amit jelez, hogy az utolsó meccsén úgy ült a kispadon, hogy már kész tény volt a távozása. A szakvezető ezt előtte a csapatnak is jelezte. A klub első embere elárulta, Dahl azt érezte, elvesztette a bizalmat, és ennek ellenkezőjéről hiába próbálta meggyőzni.

Pena felfüggesztéséről viszont nem árult el további részleteket. Az előzetesen kitűzött célok elérésétől messzire kerültek, ennek okát a problémák elfojtásában látja, ahelyett, hogy kibeszélték volna azokat. Az új vezetőedzővel viszont új lapot szeretne nyitni, amit az öltözőben el is mondott.

Mivel Zovko kinevezésekor már karanténban voltak a játékosok, még nem kezdődött el a közös munka.

Fodor a nemzetközi szereplés kiharcolásánál nem adná alább. Azonban hangsúlyozta, a közelmúlt tapasztalai annak átgondolására sarkallják, hogy az együttesnél eldöntsék, mennyire érdemes abba az anyagi versenybe beszálni, ami a Bajnokok Ligája-szerepléshez kellhet. Ugyanis a legfontosabbnak azt tartja, hogy a szurkolókat is beleértve, újra mosolygós közösség legyen a siófoki, amihez reálisan kell elhelyezniük magukat mind a hazai, mind az európai kézilabdatérképen.

További tartalmak