Musorujsag
Élő Eredmények

Jobban van a Veszprém karanténban lévő irányítója

M4 Sport
Enyhe tünetei voltak és már sokkal jobban érzi magát Kentin Mahé, a Telekom Veszprém kézilabdacsapatának irányítója, akinek múlt csütörtökön elvégzett koronavírustesztje pozitív eredményt hozott.
Kentin Mahé (Forrás: Veszprém Handball – Facebook)

A francia válogatott játékos az M4 Sport Kézilabda magazinjában elmondta, valószínűleg pénteken, a karantén lejártakor végzik el nála a következő vizsgálatot.

Visszatérésének várható időpontjáról nem tudott nyilatkozni. „A klub nyilván mindent megtesz majd annak érdekében, hogy visszakapjam a játékengedélyemet. Magyarországon nagyon szigorú a protokoll, úgyhogy bizonyára jó néhány teszten át kell esnem, hogy ez megtörténjen.”

Mahén kívül Rodrigo Corrales, Lékai Máté és Blaz Blagotinsek kapta el a vírust, róluk Mahé azt mondta, ők is jól vannak már és alig várják, hogy kikerülhessenek a karanténból.

A Telekom Veszprém a vezetőség és az edzők közös döntése alapján le kívánja játszani a szerdai, Kielben esedékes Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést. Mahé szerint azért ilyen fontos a németországi meccs, mert a Kiel az egyik legjobb csapat a BL-csoportban, továbbá szeretnék lehetőleg minden mérkőzésüket lejátszani.

Azzal kapcsolatban, hogy négy alapember fog hiányozni a szerdai mérkőzésen, a francia irányító mosolyogva megjegyezte, igazából csak megkönnyítették David Davis vezetőedző dolgát a pályára lépő tizenhatos keret kiválasztásában.

Mahé bízik abban, hogy decemberben meg fogják tudni rendezni a Bajnokok Ligája négyes döntőjét és úgy véli, hogy ha kitart a Veszprém felfelé ívelő pályája, akkor képes lehet története során először megnyerni a sorozatot. „Nagyon remélem, hogy képesek leszünk megnyerni. Jelenleg nagyon jó, felívelő pályán vagyunk, talán ebben most megállított minket ez az időszak, de reméljük, sikerül visszatérnünk a korábbi formánkhoz. Ha úgy játszunk, szép reményeink lehetnek” – nyilatkozta.

A bajnoki és BL-meccseken kívül válogatott találkozók, majd januárban az egyiptomi világbajnokság vár a kézilabdázókra. „Ez egy speciális, nagyon intenzív időszak lesz, hiszen egyik meccs követi a másikat. Fizikálisan és mentálisan is nagyon fel kell készülni rá” – vélekedett Kentin Mahé.

További tartalmak