×

Danyi Gábor: Háfra Noémi és Schatzl Nadine is beleillik a Győr koncepciójába

Hétfőn egy dupla igazolás mozgatta meg a magyar kézilabdát, a Ferencváros két játékosa, Háfra Noémi és Schatzl Nadine 2021 nyarától a rivális Győri Audi ETO KC-ban folytatja pályafutását. Az M4 Sport Kézilabda magazinjában a győriek vezetőedzője és a női kézilabda-válogatott társkapitánya, Danyi Gábor reagált a bejelentésre.


„Nyilvánvaló, hogy a Győri Audi ETO maga és a klub koncepciója minden játékos számára egy komoly kihívás és megtiszteltetés, illetve a két magyar válogatott kulcsjátékosnak a Ferencvárosban mutatott kvalitása és nívója is egyértelmű. Ez a két szál egy nagyon komoly lehetőségben találkozott most. Szintén beleillik a klub koncepciójába, hogy ha találunk egy-egy posztra magyar tehetségeket, válogatott klasszisokat, akkor megpróbáljuk Győrbe hívni őket” – nyilatkozta az M4 Sportnak Danyi Gábor.

A BL-győztes szakvezető elárulta, régóta figyelték a két játékost, a magyar bajnokságban, illetve a nemzetközi mérkőzéseken nyújtott teljesítményükre is felfigyeltek, ahogyan Európa számos klubja is egyben.

Bognár László, a Ferencváros kézilabda szakosztályának ügyvezető igazgatója a klub hétfői közleményében nem titkolta, fájó számukra a két játékos döntése.

Az FTC vezetőedzője, Elek Gábor és Danyi Gábor jelenleg közösen irányítják a női válogatottat. Adódik a kérdés, egy ilyen klubváltás okozhat-e feszültséget a két szakember között.

Elek Gábor és Danyi Gábor (Fotó: MKSZ)„Munkakapcsolatunk őszinte kommunikáción alapszik, legyen az a pályán vagy azon kívül. Jó kommunikációval mindennek az elejét lehet venni. El kell fogadni, hogy az életben vannak olyan döntések, amelyek nem szimpatikusak, de hangsúlyozom, a korrektség mindenek előtt és ez nem is okozott gondot kettőnk között.”

2019-ben Faluvégi Dorottyát, 2020 januárjában Lukács Viktóriát igazolta le a Győr a Ferencvárostól.

„A 90-es évek közepén ez pont fordítva volt, akkor mindenki a Ferencvárosban szeretett volna játszani, mert Európa egyik, ha nem a legjobb csapata volt, ez most megfordult.”

Danyi hozzátette, megfontolt döntés után, egy hosszú távú koncepció részeként szerződtették Schatzlt és Háfrát.

A szakvezető a decemberi Európa-bajnokság társrendezésétől visszalépő norvég szövetség döntésére reagálva elmondta, a magyar szövetség a, b és c forgatókönyvvel is készül a lebonyolítás változásaira.

Kollégájához, Elek Gáborhoz hasonlóan egyértelmű véleménye és szándéka, hogy szeretnének dolgozni, és kihasználni ezt az időszakot, hiszen a legfontosabb cél a márciusi, győri olimpiai selejtezőtorna.

„Nagyon szeretnénk, ha meg tudnánk mutatni magunkat, ám sajnos vannak helyzetek - ilyen a mostani is -, amikor nem mi alakítjuk a sorsunkat, de próbáljuk kihozni belőle a legjobbat. Úgy készülünk, hogy mindenképpen szeretnénk együtt dolgozni” - szögezte le Danyi Gábor.

forrás: M4 SportA magyar női válogatott idén még egyetlen mérkőzést sem játszott. A tervek szerint a nemzeti csapat az Európa-bajnokság előtt Svédországgal találkozik két felkészülési meccsen a Göteborgtól északra fekvő Trollhättanban, november 28-án és 29-én.

A teljes beszélgetést a fenti videóra kattintva tekintheti meg.