×

Vereséggel kezdett a Tatabánya a kézilabda Európa-ligában

A két hónapos kihagyás után pályára lépő maygar együttes hazai környezetben kapott ki két góllal.

Grundfos Tatabánya (Fotó: Facebook/Grundfos Tatabánya)
A hosszú kihagyás után újra pályára lépő Tatabánya két góllal kikapott kedden a szlovén Trebnjétől Győrben, a férfi kézilabda Európa-liga D csoportjának 3. fordulójában. A magyar együttes a koronavírus-járvány miatt kényszerült közel két hónapot kihagyni, mivel játékosai többsége megfertőződött. Ezért a csapatnak az El első és második fordulójában esedékes meccsét elhalasztották.

Eredmény, 3. forduló, D csoport:
Grundfos Tatabánya KC-RK Trimo Trebnje (szlovén) 26-28 (12-14)

Vladan Matic tanítványai jól kezdték a mérkőzést, gyorsan vezetéshez jutottak, s ugyan nagy előnyt nem tudtak kiharcolni, az első félidő nagy részében tartották egy-két gólos előnyüket. A 21. percben már 11-8-ra vezettek és ekkor úgy tűnt, sikerülhet megnyugtató előnyt kiharcolniuk a szünetre, ekkor azonban komoly változás állt be a játék képében. A szlovénok kapusa és védekezése feljavult, a rivális támadásban is felgyorsult, a hazaiak pedig mindkét oldalon egyre többet hibáztak, így a Trebnje fordított és 30 perc után két góllal vezetett.

A második félidőbe nagy harci kedvvel vetette bele magát a Tatabánya, de a játékosok lövései pontatlanok voltak, vagy elakadtak a vendégek kapusában. A szlovénok ezzel szemben jó védekezésükből rendre gyors gólt tudtak dobni, így a különbség nőtt, s a játékrész közepén szinte kilátástalan helyzetbe került az egyre fáradtabbnak és tanácstalanabbnak tűnő házigazda. A hajrára fordulva öt-hat gól volt a Trebnje előnye, a tatabányaiak viszont az utolsó öt percre új erőre kaptak és a végéig kétgólosra csökkentették hátrányukat, a vereséget viszont már nem tudták elkerülni.