Musorujsag
Élő Eredmények

Koldingban játssza Eb-csoportmeccseit a magyar női kéziválogatott

mti
Kolding városában játssza csoportmérkőzéseit a magyar női kézilabda-válogatott a jövő csütörtökön kezdődő dániai Európa-bajnokságon, amelynek szervezői hétfőn megkapták a kormány engedélyét a torna önálló lebonyolítására.

Joy Mogensen kulturális miniszter hétfőn a közösségi oldalán jelentette be, hogy az egészségügyi hatóságok jóváhagyták a december 20-ig tartó kontinensviadal megrendezését azzal a feltétellel, hogy a szervezők és a résztvevők maximálisan betartják a torna koronavírus-protokollját.

Hozzátette, a globális egészségügyi válság közepette nem könnyű ilyen nagy nemzetközi eseményt megrendezni, de értékelték a Dán Kézilabda Szövetség (DHF) szigorú szabályozását. Hangsúlyozta, hatalmas a DHF felelőssége, de az egészségügyi hatóságok segítségére továbbra is számíthatnak az Európa-bajnokság lebonyolítása kapcsán.

A dán szövetség egy hete, a társrendező norvégok visszalépésre óta várta, hogy a kormány és a hatóságok jóváhagyják a torna önálló megrendezését.

Dánia korábban egy férfi és három női Európa-, illetve két férfi és két női világbajnokságnak adott otthont önállóan vagy társrendezőként. Koldingban csak az 1999-es és a 2015-ös női világbajnokság keretein belül rendeztek mérkőzéseket. A magyar női válogatott még sosem játszott az ország délnyugati részén fekvő kikötővárosban.

A decemberi tornán 16 csapat szerepel és 47 mérkőzést játszanak. A csoportkörben a magyar válogatott 4-én Horvátországgal, 6-án Szerbiával, 8-án pedig a világbajnok Hollandiával találkozik. A csoportkörben Kolding és Herning is két-két, a középdöntőben pedig egy-egy csoportnak ad otthont, a döntő hétvégét pedig Herningben rendezik.

A koronavírus-járvány miatt szeptember elején Stavanger és Oslo, november elején Frederikshavn, egy hete pedig Trondheim került ki a helyszínek közül.

További tartalmak