Két negatív teszt után csatlakoztak az eddig hiányzó fradisták a női kéziválogatotthoz

Két negatív koronavírusteszt után csatlakozhattak a Ferencváros játékosai a jövő csütörtökön kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott keretéhez.

A magyar női kézilabda-válogatott (Fotó: mksz.hu)A zöld-fehérek szombaton 32-26-ra győztek a Krim Mercator Ljubljana vendégeként, a szlovén bajnok pedig a találkozó után jelezte: egy pályára lépő játékosánál a vizsgálat pozitív eredményt hozott. Így – a klub honlapjának beszámolja szerint – a Ferencváros azon játékosai, akik még nem estek át a fertőzésen, karanténba kerültek, míg a többi válogatott kerettag hétfőn csatlakozott a nemzeti csapathoz.

Szerdán az érintettek túlestek a második tesztkörön is, és mivel mindannyiuknál negatív eredményt hozott mindkét vizsgálat, így ők is bevonulhattak az edzőtáborba. A magyar szövetség tájékoztatása szerint Elek Gábor szövetségi kapitány mellett Bíró Blanka, Csiszár-Szekeres Klára, Janurik Kinga, Kovacsics Anikó és Schatzl Nadine is csatlakozhatott a magyar válogatott Európa-bajnokságra készülő keretéhez.

Az Eb-n a magyar válogatott Kolding városában játssza csoportmérkőzéseit. A decemberi tornán 16 csapat szerepel és 47 mérkőzést játszanak. A csoportkörben a magyar válogatott 4-én Horvátországgal, 6-án Szerbiával, 8-án pedig a világbajnok Hollandiával találkozik. A csoportkörben Kolding és Herning is két-két, a középdöntőben pedig egy-egy csoportnak ad otthont, a döntő hétvégét pedig Herningben rendezik.

A magyar válogatott az Eb előtt, szombaton és vasárnap Svédországban játszik felkészülési összecsapást a házigazdával.

A magyar válogatott kerete az Eb-felkészülési időszakra:
Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szikora Melinda (Siófok KC), Triffa Ágnes (Váci NKSE)

Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győri Audi ETO), Lukács Viktória (Győri Audi ETO)

Jobbátlövők: Csiszár-Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Siófok KC)

Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lakatos Rita (Váci NKSE), Tóth Eszter (Motherson Mosonmagyaróvár)

Beállók: Pásztor Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler), Helembai Fanny (Váci NKSE)

Balátlövők: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kácsor Gréta (Váci NKSE), Szöllősi-Zácsik Szandra (MTK Budapest)

Balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Szövetségi kapitányok: Danyi Gábor, Elek Gábor

Az Európa-bajnokság rajtjára 16 játékos nevezhető, a torna során hat cserére van lehetőség.