Musorujsag
Élő Eredmények

Azonnali hatállyal menesztették Ambros Martínt az oroszok

Azonnali hatállyal menesztették Ambros Martínt az oroszok

mti
Az Orosz Kézilabda Szövetség menesztette Ambros Martín szövetségi kapitányt, mert a női válogatott lemaradt az elődöntőről a dániai Európa-bajnokságon.

Az olimpiai bajnok csapat kedden 30-23-ra kikapott a dánoktól, pedig már döntetlen is elég lett volna számára a legjobb négy közé kerüléshez.

Szergej Siskarjov, a szövetség elnöke a gyorsan meghozott döntést illetően jelezte, sokba fog nekik kerülni a – korábban a Győri Audi ETO KC-t és a magyar válogatottat is irányító – spanyol tréner idő előtti elküldése, de ki fogják fizeni, ami jár. Hozzátette: ez elég nagy összeg, amit inkább az utánpótlásra fordítana, ugyanakkor a megoldást keresi, és nem a pénzzel törődik, így nem lesz akadálya a szerződésbontásnak.

„A szövetség tekintélyes veszteséget fog elkönyvelni, de készen állunk arra, hogy teljesítsük a kötelezettségeinket, kifizessük a bánatpénzt és megköszönjük neki a munkáját” – mondta az orosz hírügynökségnek Siskarjov.

A szövetségi vezető szerint a dánoktól elszenvedett vereségért a szövetségi kapitány tehető leginkább felelőssé.

„Nagyszerű csapatunk van, de megint egyfajta bizonytalanságot láttam a pályán – tette hozzá, majd meg is indokolta. – Egyértelműen csalódást okozott pszichológiai, taktikai szempontból és a motivációt illetően is, különösen az utolsó időkérésnél. Azzal, hogy spanyolra váltott, húzott egy vonalat az együttműködésünkben.”

Az oroszok pénteken még játszanak a hollandokkal az ötödik helyért, de azon a mérkőzésen már nem Martín lesz a kapitány.

További tartalmak