Musorujsag
Élő Eredmények

Elek Gábor: Egyértelműen kudarckerülés volt, amit csináltunk

m4sport.hu
A társkapitány szerint a meccseken kívül minden remekül működött, egy rossz szót nem tudna mondani a játékosokra.

A magyar válogatott a 10. helyen végzett a vasárnap véget ért női kézilabda-világbajnokságon. A csapat teljesítményét az M4 Sport Kézilabda magazinjában értékelte Elek Gábor, aki Danyi Gáborral párban irányította az együttest.

A Ferencváros mestere elmondta, nem raktak túlzott terhet a játékosokra, ezért volt számukra érthetetlen, miért izgulták el a meccsek nagy részét. Ugyanakkor a tavaszi olimpiai selejtezőre meglesz a megoldása, hogy elmúljon ez az izgulás.

„Minden jól működött, ami a meccseken kívül volt, csak a legjobbat tudjuk elmondani a játékosokról. Ahogy jött a meccs és nem a szánk íze szerint alakultak a dolgok, elkezdtünk hibázni, rengeteg hibát követtünk el. egy idő után már egyértelműen kudarckerülés volt amit csináltunk” – mondta Elek.

Elek Gábor szövetségi kapitány a dániai női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjén, a Magyarország-Románia mérkőzésen. MTI/EPA/Ritzau/Bo Amstrup

Úgy vélte, a horvát meccs nagy törés volt a játékosok számára, a hollandok ellen négy perc után megtörtek. „Csak arra voltunk jók, hogy a románokat verjük, a világelit ellen ez már kevés volt. Hiába beszéltük meg, hogy keményen lépjünk fel, ebből semmi nem valósult meg. A támadójátékunk nem volt gördülékeny, a kimaradt ziccereink száma döbbenetesen sok volt” – értékelt önkritikusan a kapitány.

Véleménye szerint nem volt gond a motivációval, hiszen egy Eb-n senkit nem kell motiválni. Ugyanakkor amikor „tele van a gatya”, az hasonló ahhoz, mintha nem lenne megfelelő a motiváció. Elek szerint azonban azt sem szabad elfelejteni, Európában a legtöbbet a magyar bajnokság állt a koronavírus-járvány miatt.

„Sok kritikát kaptunk, volt, amikor működött, volt, amikor működhetet volna jobban a munkakapcsolatunk. Minket az eredmények minősítenek, ezek pedig nem voltak fényesek” – mondta arról, milyen volt Danyi Gáborral, a nagy rivális győriek mesterével a közös munka.

További tartalmak