Musorujsag
Élő Eredmények

A Barcelona legyőzésével BL-győztes a Kiel

MTI
A négyes döntő előtt a Veszprémet és a Barcát tartották esélyesnek a végső győzelemre, de a némt együttes mindkét csapatot legyőzve diadalmaskodott.
A Kiel játékosai jogosan jártak örömtáncot, idén ők lettek Európa legjobbjai. EPA/FRIEDEMANN VOGEL

A német THW Kiel nyerte a férfi kézilabda Bajnokok Ligáját, mivel 33-28-ra legyőzte a Barcelona csapatát az előző idényből elhalasztott kölni négyes döntő keddi fináléjában. A spanyol csapatnak ez volt a 14. BL-döntője és az ötödik veresége, a Kiel a nyolcadik fináléjában a negyedik sikerét aratta.

A katalánok legutóbb tavaly szeptember közepén Szegeden kaptak ki, azóta mind a 62 mérkőzésüket megnyerték, a BL-ben 22 meccsből állt a sikersorozatuk.

Eredmény, döntő:
THW Kiel (német)-Barcelona (spanyol) 33-28 (19-16)
Köln, zárt kapuk mögött, v.: Gubica, Milosevic (horvátok)
lövések/gólok: 52/33, illetve 47/28
gólok hétméteresből: 6/6, illetve 7/5
kiállítások: 10, illetve 8 perc

A spanyol csapatból Casper Mortensen és Domen Makuc, a németektől pedig Nikola Bilyk, Magnus Landin, Pavel Horak és Mattias Andersson hiányzott.

Remekül kezdett a Kiel, egyáltalán nem látszott, hogy hétfőn késő este hosszabbításos elődöntőt játszott a Veszprém ellen, és az sem, hogy norvég irányítóját, Sander Sagosent 11 perc alatt kétszer is kiállították. A katalánok időt kértek, 9-13 után sorozatban három gólt dobtak, de ezzel sem tudták megtörni ellenfelük lendületét. A Barcelonának sikerült egyenlítenie, de a várakozásoknál sokkal jobban, pontosabban játszó Kiel egy 4-1-es sorozattal zárta az első félidőt.

A második félidőben Niklas Landin védéseire alapozva őrizte előnyét a német csapat, sőt a 44. percben – a meccs során először – már öt találattal jobban állt. Változatlanul nagy volt az iram, és amikor a Kiel elkezdett hibázni támadásban, hat percig nem szerzett gólt, a Barcelona viszont ezt sem tudta kihasználni.

Négy perccel a vége előtt, háromgólos német előnynél Aleix Gómez büntetőt rontott, a túloldalon Niclas Ekberg nem hibázott, ezzel óriási meglepetésre, de két kölni mérkőzése alapján teljesen megérdemelten a THW Kiel nyerte a BL négyes döntőjét. A katalánok csupán egyszer, 3-2-nél vezettek a fináléban.

A mezőny legeredményesebb játékosa Aleix Gómez volt tíz találattal, német részről Niclas Ekberg nyolc, Sander Sagosen hét gólt lőtt.

A két csapat 28. egymás elleni tétmérkőzésén 14 Barca-siker és két döntetlen mellett 12. alkalommal győzött a Kiel.

korábban, a 3. helyért:
Paris Saint-Germain (francia) – Telekom Veszprém 31-26 (14-11)

További tartalmak