Musorujsag
Élő Eredmények

Küzdelmes két év után térhet vissza Planéta Szimonetta

M4 Sport
Március végén, április elején térhet vissza Planéta Szimonetta, aki sérülés és műtétek miatt 2019 márciusa óta nem lépett pályára.

A francia élvonalbeli Chambray Touraine magyar kézilabdázója az M4 Sport csütörtök délelőtti Sporthíradójában elmondta, nehéz és küzdelmes két év áll mögötte, de jelen állás szerint tavasszal már újra játszhat. „Sokat kell még dolgoznom, de jó úton halad a rehabilitáció, és ha minden jól megy, akkor március végén, április elején tudok újra játszani” – nyilatkozta Planéta, aki 2011 és 2018 között 53 válogatott mérkőzésen 70 gólt szerzett.

A 27 éves jobbátlövő hozzátette, a felépülése azért is húzódott el ennyire, mert amikor elkezdhette volna a rehabilitációt, a tavaszi lezárás miatt nem tudott fizioterapeutával dolgozni, csak önállóan tudott gyakorlatokat végezni. Jelenleg a passzokat, a lövéseket és a bemelegítést már a csapattal tudja gyakorolni edzésen, az egyéni tréningeket pedig az erőnléti edzővel végzi.

Planéta támadásban és védekezésben is rendkívül fontos és hasznos tagja volt a magyar válogatottnak a 2018 decemberében rendezett franciaországi Európa-bajnokságon, ám elhúzódó sérülése miatt azóta nem léphetett pályára a nemzeti együttesben. A márciusi, győri olimpiai selejtezőtornán még nem tud részt venni, az idén nyárra halasztott olimpián azonban már szeretne segítségére lenni a csapatnak.

„Szeretnék minél hamarabb visszakerülni a válogatottba, de ez egy elég hosszú folyamat lesz. Remélem, hogy nyáron meg tudják rendezni az olimpiát, és nagyon örülnék neki, ha legalább egy összetartásra oda tudnék kerülni, aztán meglátjuk, hogy két év kihagyás után milyen formában tudok visszakerülni és hogyan fog menni a játék. A célom minél hamarabb visszakerülni.”

További tartalmak