×

Szabadtéren készült a vb-re az uruguayi kéziválogatott

A magyarokkal azonos világbajnoki csoportban szereplő uruguayi férfi kézilabda-válogatott a koronavírus-járvány miatt csak szabadtéren tudott edzeni a felkészülés során.

Uruguay, kézilabda Uruguay csapata szabadtéren készült a kézilabda vb-re(Fotó: IHF)
"Olyan óvintézkedések vannak érvényben nálunk, amelyek nem tették lehetővé, hogy csarnokban eddzünk, ezért szabadtéren készültünk" - mondta a jövő szerdán kezdődő egyiptomi torna honlapján Jorge Botejara szövetségi kapitány.

Hozzátette, a világjárvány miatt - a magyarokhoz hasonlóan - barátságos mérkőzéseket sem tudtak játszani. Az uruguayi bajnokság márciustól augusztusig szünetelt, majd decemberben ismét félbeszakadt.

A gízai A csoportban a magyarok jövő vasárnap találkoznak Uruguay csapatával. A szövetségi kapitány szerint a németek és a magyarok is az élmezőnyhöz tartoznak, a Zöld-foki Köztársaság néhány játékosa pedig szintén profi bajnokságokban szerepel, ezért ugyancsak erős ellenfélnek számít a dél-amerikaiak számára. Mindezek ellenére a saját csapatától arra számít, hogy jól játszik, és az erőfeszítéseik gyümölcsözőek lesznek majd.

Jorge Botejara kijelentette: a világbajnokság létszámának 32 csapatossá növelése a kisebb nemzetek számára segít népszerűsíteni a sportágat.