Musorujsag
Élő Eredmények

Tizenkét játékosa maradt a vb-rajtra az amerikai kéziválogatottnak

m4sport.hu
Közvetlenül a férfi kézilabda-világbajnokság rajtja előtt tört ki a koronavírus-járvány az Egyesült Államok válogatottjánál. A Merkovszki Pált, a Gyöngyös kapusát is a soraiban tudó keretből tizennyolc játékos, valamint a szövetségi kapitány is megfertőződött, így mindössze 12 játékos tud elutazni a szerdán kezdődő egyiptomi tornára.

„Tizenkét játékost küldünk el szerdán Egyiptomba, de nincs védelmünk” – érzékeltette a helyzetet Robert Hedin szövetségi kapitány.

A svéd szakember hozzátette, hogy a Skandináviában edzőtáborozó amerikai válogatott tagjait a felkészülés alatt folyamatosan tesztelték, még a hétfői gyorstesztek is negatívnak bizonyultak. A feltételezések szerint olyan játékos hozhatta be a fertőzést a keretbe, aki az Egyesült Államokból érkezett a csapathoz.

Egyelőre nem tudni, hogy az amerikai válogatott keretébe nem szokványos módon bekerült Merkovszki Pál megfertőződött-e. A PLER és a Ferencváros korábbi, a Gyöngyös jelenlegi kapusa az M4 Sport hétfői Sporthíradójában még arról beszélt, hogy bízik a 19 nyelven beszélő csapat pontszerzésében.

A szerdán kezdődő és január 31-ig tartó világbajnokság mérkőzéseit az M4 Sport és az m4sport.hu is közvetíti.

További tartalmak