Musorujsag
Élő Eredmények

Pozitív lett egy dán kézilabdázó koronavírus tesztje a vb-n

Pozitív lett egy dán kézilabdázó koronavírus tesztje a vb-n

m4sport.hu
A dán válogatott bejelentette a Nemzetközi Kézilabda Szövetségnél, hogy pénteken reggel Emil Jakobsen koronavírus tesztje pozitív lett. Az egyiptomi világbajnokság egészségügyi biztonsági tervét betartva a játékost és a szobatársát azonnal elkülönítették.

Jakobsennek korábban már volt egy pozitív tesztje, de a dán válogatott bemutatkozó mérkőzését megelőzően elvégzett csapatteszten újra pozitív eredményt produkált, ezért nem léphet pályára a Bahrein elleni esti mérkőzésen.

Szobatársát újra tesztelik, és csak akkor játszhat az esti meccsen, illetve csak akkor csatlakozhat csapattársaihoz, ha a mérkőzés előtt negatív eredményt produkál.

A pozitív eset miatt, követve a világbajnokságon előírt protokollt, a teljes dán küldöttséget újra kell tesztelni pénteken – még a mérkőzés előtt -, másnap reggel megint jelentkezniük kell a COVID-tesztre.

A dán szövetség sportigazgatója, Morten Henriksen sajnálatát fejezte ki, hogy ilyen kellemetlenséggel szembesült a csapat és igyekeznek a lehető legjobban kezelni a szituációt.

„Mindentől függetlenül alaposan felkészültünk egy ilyen esetre, így a továbbiakban követjük a magunk, illetve a nemzetközi szövetség által meghatározott protokollt” – mondta a sportvezető.

Borítókép: Kairó, 2021. január 13. Egészségügyi dolgozók felszedik a pályáról a védőfóliát a férfi kézilabda-világbajnokság Egyiptom – Chile nyitómérkőzése előtt Kairóban 2021. január 13-án. MTI/EPA/Reuters/Mohamed Abd el-Gáni

További tartalmak