Musorujsag
Élő Eredmények

Bánhidi Bence: Hatalmas szíve van a csapatunknak

m4sport.hu
A szövetségi kapitány, Gulyás István szerint már az első fékidőben eldönthette volna a németek elleni vb-csoportmeccset a magyar kézilabda-válogatott, melynek klasszis beállósa, Bánhidi Bence a csapat tartását dicsérte.

A mérkőzés összefoglalója:

A magyar csapat 29-28-ra győzött Németország ellen, ezzel százszázalékos teljesítménnyel, csoportelsőként és a maximális négy ponttal jutott a középdöntőbe. A találkozó után a kapitány és három játékos is elégedetten és boldogan értékelt.

Bánhidi Bence: Hatalmas szíve van a csapatunknak, oroszlánként küzdöttünk egymásért

Máthé Dominik: Védekezésben emberfelettit nyújtottunk

A nyolcgólos játékos a védekezést és Bánhidi Bence teljesítményét emelte ki a németek bravúros legyőzése és a vb-csoport megnyerése után. Arra a kérdésre pedig, hogy a kiélezett végjátékban mire gondolt a hetese előtt, nemes egyszerűséggel ennyit válaszolt: „Hát hogy belövöm!”

Lékai Máté: Nagy lépést tettünk ahhoz, hogy szép eredményt érjünk el a vb-n

Valahogy gólt szerezni, ez járt csak Lékai fejében a németek ellen az utolsó másodpercekben. Be is lőtte! A középdöntőben, ahová csoportjából egyedüliként érkezik hibátlanul a magyar csapat, azt sem bánná, ha háromszor sikerülne nyerni.

Gulyás István (szövetségi kapitány): Már az első félidőben eldönthettük volna a meccset

„Nekünk, edzőknek ez a legszebb, amikor egy góllal nyer egy csapat, főleg ilyen kiélezett helyzetben, főleg válogatott meccsen. Nagyon sokat készültünk, de nem tudtuk, hol tartunk, hiszen komoly csapattal nem találkozunk az elmúlt időszakban. A fiúk élesek voltak, jól összpontosítottak, de látszott, hogy sok a hiba a játékunkban. Talán eldönthettük volna meccset az első félidőben, elmehettünk volna több góllal, de elég sok volt a technikai hiba és a bizonytalanság. A végén helyén volt a szívünk és a végjátékban hideg fejjel kézilabdáztunk. Ez nekünk óriási boldogság. Dolgoznunk kell továbbra is, de ezt az ilyen sikerek nagyon megtolják, ez óriási lökést ad mindenkinek, és sokkal jobban összekovácsolja a társaságot.”

A csoport végeredménye:
1. Magyarország 6 pont, 2. Németország 4, 3. Uruguay 2, 4. Zöld-foki Köztársaság 0 (koronavírus-fertőzés miatt visszalépett)

A középdöntő I. csoportjának (Új Főváros) állása:
1. Magyarország 4 pont, 2. Spanyolország 3, 3. Németország 2 (71-43), 4. Lengyelország 2 (59-50), 5. Brazília 1, 6. Uruguay 0

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1604755"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => A magyar férfi kéziválogatott csoportelsőként és a maximálisan továbbvihető négy ponttal jutott a világbajnokság középdöntőjébe.
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2021/01/K_EPA20210119376-1-1024x576.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak