Musorujsag
Élő Eredmények

Magyar győzelem a brazilok ellen, spanyol siker a németekkel szemben - Ez történt a kézi-vb csütörtöki játéknapján

m4sport.hu
A magyar együttes Brazíliát, míg a spanyolok a németeket verték a nyolcaddöntőben. A lengyelek különösebb megerőltetés nélkül győzték le Uruguayt, míg a dánok Katarral, a horvátok pedig Bahrennel tettek ugyanígy. Az argentínok szoros meccsen nyertek Japán ellen.
A magyar válogatott tagjai ünnepelnek a férfi kézilabda-világbajnokság középdöntője I. csoportjában játszott Magyarország-Brazília mérkőzés végén. MTI/EPA/Pool

A magyar férfi kézilabda-válogatott továbbra is vezeti középdöntős csoportját az egyiptomi világbajnokságon, miután az első forduló csütörtöki játéknapján 29-23-ra legyőzte Brazíliát.

A magyarok Németország, Uruguay és a Zöld-foki Köztársaság legyőzésének köszönhetően a maximális négy pontot vitték magukkal a középdöntőbe, ahol szombaton 18 órától Lengyelországgal, hétfőn 18 órától pedig az Európa-bajnok Spanyolországgal találkoznak. A hatcsapatos csoport első két helyezettje jut a negyeddöntőbe.

A magyar érdekeltségű csoportban az Európa-bajnok spanyol válogatott 32-28-ra legyőzte Németország csapatát. A Telekom Veszprém spanyol játékosai közül a jobbátlövő Jorge Maqueda két góllal, a kapus Rodrigo Corrales 11 védéssel, a Szeged irányítója, Joan Canellas szintén két találattal járult hozzá a sikerhez. a spanyolok a magyar együtteshez hasonlóan, továbbra is veretlenek a tornán.

Szintén a mieink csoportjában Lengyelország válogatottja 30-16-ra legyőzte Uruguayt. A szinte kizárólag amatőr játékosokból álló dél-amerikaiak az első tíz percben jól tartották magukat (5-5), ezt követően azonban könnyed játékkal elhúztak a lengyelek. Uruguay a második félidőben mindössze hét gólt szerzett.

Eredmények:
középdöntő, 1. forduló:
I. csoport (Új Főváros):
Magyarország-Brazília 29-23 (16-11)A teljes meccs itt visszanézhető>>>
Spanyolország-Németország 32-28 (16-13)A teljes meccs itt visszanézhető>>>
Lengyelország-Uruguay 30-16 (14-9)A teljes meccs itt visszanézhető>>>

Az állás: 1. Magyarország 6 pont, 2. Spanyolország 5, 3. Lengyelország 4, 4. Németország 2, 5. Brazília 1, 6. Uruguay 0

A kairói II. csoportban Argentína magabiztos játékkal, végig vezetve 28-24-re legyőzte Japánt. Az olimpiai és világbajnoki címvédő dánok a várt magabiztossággal győzték le Katart, így továbbra is őrzik százszázalékos mérlegüket.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes horvát válogatott tíz góllal nyert Bahrein ellen. A Telekom Veszprém horvát balszélsője, Manuel Strlek egy góllal járult hozzá a fölényes sikerhez. Csapata továbbra is veretlen a tornán.

Eredmények:
középdöntő, 1. forduló:
II. csoport (Kairó):
Dánia-Katar 32-23 (17-12)A teljes meccs itt visszanézhető>>>
Horvátország-Bahrein 28-18 (13-8)A teljes meccs itt visszanézhető>>>
Argentína-Japán 28-24 (17-13)A teljes meccs itt visszanézhető>>>

Az állás: 1. Dánia 6 pont, 2. Horvátország 5, 3. Argentína 4, 4. Katar 2, 5. Japán 1, 6. Bahrein 0

A csoportok első két helyezettje jut a negyeddöntőbe.

Az alsó házban a Király Kupáért Kongó hatalmas csatában, egy góllal nyert Angola ellen, ezzel története első győzelmét szerezte világbajnokságon. A játékosok látványos örömtánccal ünnepelték a sikert.

A 25-32. helyért, 1. forduló:
I. csoport (Gíza):
Kongói DK-Angola 32-31 (13-15) A teljes meccs itt visszanézhető>>>
Tunézia – Zöld-foki Köztársaság 10-0 játék nélkül

További tartalmak