Musorujsag
Élő Eredmények

Újra Ambros Martín lesz a Győr edzője

Újra Ambros Martín lesz a Győr edzője

M4 Sport
Ismét a spanyol Ambros Martín lesz a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának vezetőedzője – erősítette meg a korábbi sajtóértesülést a város polgármestere, aki egyben a kézilabdacsapat elnökségi tagja.

Dézsi Csaba András a Győr Plusz Rádiónak adott interjúban elmondta, több jelölt neve is felmerült a posztra, de végül a spanyol szakemberre esett a választás.

Danyi Gábor, a győztes győri csapat másodedzője és Ambros Martin vezetőedző a magasba emelik a kupát a női kézilabda Magyar Kupa döntőjében játszott Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungária mérkőzést követően a Veszprém Arénában 2013. május 26-án (Fotó: MTI Fotó: Kovács Anikó)

Az 52 éves Ambros Martín a szezon végén távozó Danyi Gábor helyét veszi át a kispadon.

A Kisalföld című megyei napilap korábban úgy értesült, hogy a 12 elnökségi tagból heten támogatták Martín szerződtetését, aki 2012 és 2018 között a Győr vezetőedzőjeként négyszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját, a bajnokságot és a Magyar Kupát pedig egyaránt ötször. Még a magyar együttest irányította, amikor elvállalta a román válogatott szövetségi kapitányi posztját, majd az orosz válogatott kapitánya és a Rosztov-Don vezetőedzője lett, de jelenleg nincs csapata.

Január 5-én jelentették be, hogy Danyi Gábor a szezon végén távozik a győri kispadról, és Siófokon folytatja edzői pályafutását. Utódlására Martín mellett jelölt volt a francia Metznél és a világbajnok holland női válogatottnál dolgozó Emmanuel Mayonnade is, ő azonban a múlt héten szerződést hosszabbított klubcsapatával.

További tartalmak