Rosta: Minden meccset meg szeretnénk nyerni

A magyar kézilabda-válogatott változatlanul százszázalékos az egyiptomi világbajnokságon, miután második mérkőzésén a középdöntőben magabiztos játékkal 30-26-s győzelmet aratott Lengyelország felett, ezzel már negyeddöntős.

A mérkőzés után fáradtam, de boldogan értékeltem a nemzeti csapat tagjai.


„Nagyon jól éreztem magam a mérkőzésen, szinte végig vezettünk. Erre készültünk, hogy így szeretnénk játszani, sikerült is megvalósítani, amiért nagyon boldogok vagyunk. Megmondom őszintén, hogy szorosabb mérkőzésre számítottam. Az első félidőben nagyon jól összeállt a védekezésünk, bár a hét a hat elleni játékban voltak kicsi gondjaink, de ezen majd javítunk és remélem, hogy jobb lesz” – mondta Rosta Miklós, aki négy gólt dobott a lengyeleknek.

Bánhidi Bence tehermentesítése nagyon fontos egy olyan sorozatterhelés közben, mint amilyen egy világbajnokság, Rosta eddig remekül segíti beállós társát a viadalon. Ki is emelte, hogy jó a kapcsolat közöttük, de igazából ez egész csapat remek szimbiózisban él.

„Szerintem itt mindenkinek jó a kapcsolata egymással a csapaton belül, és nagyon jól megvannak ezek a páros kapcsolatok. Amikor a Bence elfárad vagy kap pár percet, próbálom helyettesíteni, remélem, hogy ez mindig sikerül majd” – mondta a beállós.

A csapat a lengyelek legyőzésével elérte az előzetesen kitűzött célt, hogy a negyeddöntő jusson, de a válogatott éhes a sikerre, és szeretne minél szebb eredményt elérni.

„Minden meccset meg szeretnénk nyerni, úgyhogy bárki is jöjjön szembe, nekimegyünk a nyolc között, próbáljuk elérni a legmagasabb célokat” - zárta szavait Rosta.

A lengyelek ellen Lékai Máté lett a mérkőzés embere. A válogatott irányítója alaposan kihajtotta magát, de elégedetten nyilatkozott az eredményről és a teljesítményről.


„Kemény mérkőzés volt, ahogyan számítottunk is rá, mert a lengyeleknek nagyon fizikális játékosaik vannak, nagyok és erősek. Azt gondolom, hogy többé-kevésbé megvalósítottuk azokat a taktikai utasításokat, amiket elképzeltünk. A hét a hattal kicsit bajlódtunk, nem nagyon találtuk meg az ellenszert, de a támadásban ültek azok a játékok, amiket megbeszéltünk. Okosan, taktikusan játszottunk elöl, a védekezést jól alkalmaztuk az első félidőben, de pont ezért alkalmazták a hét a hatot, mert nem tudtak gólt lőni. A védelem jó volt, Roli (Mikler) is jól fogott, a lerohanások működtek, gólokat tudtunk lőni, úgyhogy büszke vagyok a csapatra és gratulálok mindenkinek” – mondta a nemzeti csapat irányítója.

Szükség volt Lékai jó játékára, aki sokat volt pályán a mérkőzés folyamán, érthető, hogy nagyon elfáradt a lefújás után.

„Most még nem érzem annyira fáradtnak magam, de ha két-három óra múlva kérdezed lehet, hogy az ágyból nem bírok majd felkelni, de ez ilyen. Ahogyan megyünk bele a vb-be, egyre több mérkőzés lesz a lábunkban, egyre több ütközés, egyre több cselezés, de ezért van itt a stáb is, hogy mindent megcsináljunk a regeneráció érdekében, hogy aztán frissen lépjünk pályára két nap múlva."