Musorujsag
Élő Eredmények
 

Gulyás István: Nem kell elmarasztalni a csapatot

Gulyás István: Nem kell elmarasztalni a csapatot

M4 Sport
Gulyás István szövetségi kapitány szerint nincs ok elmarasztalni a spanyoloktól nyolcgólos vereséget szenvedett kézilabda-válogatott játékosait.

A már nyolc közé jutott magyar férfi kézilabda-válogatott 36–28-ra kapott ki a spanyoloktól az egyiptomi világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában, így szerdán 20:30-tól a hatszoros aranyérmes franciákkal találkozik a negyeddöntőben.

Gulyás István szövetségi kapitány a mérkőzés után az M4 Sportnak nyilatkozva elmondta, az elején sokat hibázott a több kulcsjátékosát is pihentető magyar csapat, amely ettől elbizonytalanodott, a második félidőben pedig az volt a cél, hogy jóval közelebb kerüljenek a spanyol válogatotthoz, illetve sokkal bátrabban kézilabdázzanak.

„Nem kell azzal foglalkoznunk, hogy rendet tegyünk a fejekben, nem kell elmarasztalni a játékosokat, mert mindent megtettek, és talán még szégyellték is magukat, amikor időt kértünk. Ők eddig kevesebb lehetőséget kaptak, illetve az első félidőben egy kicsit mást játszottunk, hiszen nem volt a taktika része, hogy egy passz után eldurrogtatjuk a labdákat, és a kezükbe adunk hatot-hetet. Ezen a második félidőben tudtunk javítani. Sok technikai hibát követtünk el, és ez ellen a spanyol válogatott ellen ezt nem szabad. Ez jelentősen befolyásolta a mérkőzést, mert elbizonytalanodtunk” – fogalmazott a szakvezető.

Az ötgólos Balogh Zsolt azt emelte ki, hogy a pályára lépő csapat nem a kellő önbizalommal játszott, a korábban kevesebb lehetőséget kapó játékosok több technikai hibát vétettek, és keveset valósítottak meg az előre megbeszéltek közül. „Nem így szerettük volna befejezni a középdöntőt, de szerencsére a továbbjutás már megvolt. Tapasztalatszerzésre jó volt, hogy hogyan nem szabad játszani a spanyol válogatott ellen.”

A Tatabánya jobbátlövője hozzátette, hogy szerinte ez a vereség nem lesz hatással a negyeddöntőre. „Tudtuk, hogy ebben a felállásban a spanyolok az esélyesebbek. Győzelemre játszottunk, de sajnos átgázoltak rajtunk, a végén kicsit kozmetikázni tudtuk az eredményt, de összességében nem volt esélyünk a mai mérkőzésen.”

A szintén ötgólos Győri Mátyás szerint a mérkőzésen meglátszott, hogy nincs játékban a pályára lépő „cseresor”, olyan gyermeteg hibákat vétettek, amelyek miatt nem tudtak versenyben lenni a spanyolokkal. Az irányító ugyanakkor hozzátette, a célt elérték, hiszen levettek egy kis terhet az első sor válláról, egy kis pihenőt biztosítva a kulcsjátékosoknak.

„A legfontosabb, hogy holnapután legyünk topon. Semmi okunk lógatni az orrunkat, elértük a célunkat, nyolcba jutottunk, de még éhesek vagyunk, nem szeretnénk itt megállni.”

További tartalmak