Musorujsag
Élő Eredmények

Vereség a spanyoloktól, a negyeddöntőben a franciák várnak a mieinkre a kézivébén

Vereség a spanyoloktól, a negyeddöntőben a franciák várnak a mieinkre a kézivébén

M4 Sport/mti
A több kulcsemberét pihentető magyar válogatott sima vereséget szenvedett Spanyolországtól a férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjében, így az I. csoport második helyén jutott az egyenes kieséses szakaszba, a negyeddöntőben Franciaországgal találkozik.

férfi kézilabda-vb, középdöntő, 3. forduló:
I. csoport (Új Főváros):
Spanyolország–Magyarország 36-28 (21-14)
Új Főváros, zárt kapuk mögött, v.: Nacsevszki, Nikolov (északmacedónok)
lövések/gólok: 48/36, illetve 53/28
gólok hétméteresből: 3/3, illetve 3/3
kiállítások: 10, illetve 8 perc

Magyarország: Székely – Hanusz 1, Ancsin 4, Rosta 2, Topic 1, Szita 2, Sunajko 4, cserék: Balogh Zs. 5, Győri 5, Nagy B. 2, Hornyák 1, Borbély, Máthé 1, Bodó, Bóka, szövetségi kapitány: Gulyás István

A magyar keretből ezúttal Mikler Roland, Bánhidi Bence, Rodríguez Álvarez Pedro és Lékai Máté maradt ki taktikai okok miatt. A csapat annak tudatában lépett pályára, hogy győzelem és döntetlen esetén a legutóbbi két világbajnokságon ezüstérmes Norvégiával, vereség esetén pedig Franciaországgal játszik a negyeddöntőben.

A kulcsemberek hiánya az első percekben rányomta bélyegét a magyarok játékára: sok volt a hiba mezőnyben, támadásban pedig a rontott lövés, ezt kihasználva a spanyolok kilenc perc alatt 7-2-re elhúztak. Ezt követően emberhátrányba kerültek, a kapusuk helyett mezőnyjátékost küldtek be, a magyar csapat pedig labdaszerzések után többször is az üres kapuba lőtt, így négy perc alatt sikerült egyenlítenie (7-7).

A játék képén és a hibák – leginkább a labdaeladások – számán látszott a tétnélküliség, ezért a magyarok szakmai stábja húsz perc után, 14-10-es hátránynál időt kért. Az ellenfél lendületét ez sem törte meg, a jobbszélső Ferran Solé találataival újra elhúzott az Európa-bajnok.

A szünet után Borbély Ádámmal, Bodó Richárddal, Bóka Bendegúzzal és Máthé Dominikkal frissült a csapat, de a játék továbbra is nagyon akadozott, a védekezés és a támadójáték sem működött hatékonyan. A spanyolok könnyedén szerezték góljaikat, 14 perc alatt 7-0-s sorozatot produkáltak, ezzel eldöntötték a meccset (28-16).

A folytatásban Gulyás István időkérése után egy 6-1-es sorozattal sikerült némileg csökkenteni a hátrányt, de a súlyos vereség ekkor már nem volt elkerülhető. A magyar csapat ezzel elveszítette százszázalékos mutatóját, a spanyolok viszont továbbra is veretlenek a tornán.

A mezőny legeredményesebb játékosa Ferrán Solé volt nyolc góllal, Aleix Gómez hétszer talált be. Gonzalo Pérez de Vargas 17, Székely és Borbély három-három alkalommal védett. Bodó Richárd mind a hat lövését elhibázta.

A Telekom Veszprém jobbátlövője, Jorge Maqueda négy góllal, kapusa, Rodrigo Corrales két védéssel, a Szeged irányítója, Joan Canellas két találattal járult hozzá a sikerhez.

A végjáték ágrajza az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságon (Fotó: m4sport.hu)

A spanyol válogatott csoportgyőztesként Norvégiával találkozik a nyolc között, míg a mieinkre Franciaország vár szerdán 20:30-tól.

További tartalmak