Musorujsag
Élő Eredmények

Gulyás István: Egy lépcsőfokot lépett előre a válogatott

Gulyás István: Egy lépcsőfokot lépett előre a válogatott

m4sport.hu
A magyar válogatott az egyiptomi kézilabda-világbajnokság negyeddöntőjében óriási izgalmak között, hosszabbítás után 35-32-re kapott ki az Európa-bajnok franciáktól és a torna ötödik helyén végzett. A mérkőzés után az érintettek kicsit szomorúan, mégis elégedetten értékeltek.

Gulyás István, a magyar válogatott szövetségi kapitány kicsit csalódott volt a franciák elleni vereség után, de összességében nagyon elégedett volt a csapat világbajnokságon nyújtott teljesítményével.

„Most egy kicsit keserű a szánk íze, remélem, 1-2 napon belül elmúlik és megpróbálunk csak a jóra emlékezni, abból építkezni. Attól függetlenül, hogy ma kikaptunk, a válogatott mindenképpen egy lépcsőfokot lépett előre, ami jó jel a jövőre nézve. Jól kézilabdáztunk, a döntéseink is jól ültek, nüanszokon múlott az egész. Hallom, hogy a válogatott végül ötödik lett, összességében elértük a célunkat és büszkék lehetünk. Úgy indultunk el otthonról, hogy minél több örömet szerezzünk szurkolóinknak és mindenkinek, aki szereti a kézilabdát, gondolom, ez sikerült” – nyilatkozta a mérkőzés lefújását követően a szövetségi kapitány.

A válogatott irányítója, Lékai Máté bosszús volt, hogy a hosszabbításra mentett mérkőzést végül nem sikerült behúzni, de ő is osztja a kapitány véleményét, hogy a csapat büszke lehet a teljesítményére.

„Ez a mérkőzés is bizonyította, hogy mennyire együtt van a csapat, mekkora küzdők vagyunk, egyszer sem adtuk fel. Az utolsó erőnket is beleadtuk, hogy visszajöjjünk. Nyilván, alakulhatott volna máshogy is, de az biztos, hogy a szívünket, lelkünket kitettük, hogy döntetlen legyen, ami össze is jött. Aztán, én egy hónapon belül már másodszor bukom el egy hosszabbítást… ez van. Büszke vagyok a csapatra, amely fejlődik, van egy arculata a csapatnak, egy taktikája, akit mindenki próbál a legjobban teljesíteni. A legnagyobb dolog, hogy egy igazi nagybetűs csapat vagyunk” – értékelt Lékai Máté.

Bánhidi Bence elismerte, a rendes játékidő utolsó perceiben ledolgozott háromgólos hátrány a hosszabbításra sokat kivett az együttesből.

A vereség ellenére elismerően beszélt a válogatottról, kiemelte a csapat morálját és küzdeni tudását.

„Minden dicséretet megérdemel a csapat, ahogy egymásért és Magyarországért küzdöttünk, a jövőre nézve nagyon biztató” – tekintett előre értékelése közben a Mol-Pick Szeged beállósa.

Borítókép: Gulyás István (m4sport.hu)

További tartalmak