A Fradi két napon belül kétszer fogadja a norvég bajnokot a kézi-BL-ben

A Ferencváros női kézilabdacsapata a szombati mérkőzés után hétfőn is hazai pályán találkozik a norvég Vipers Krisztiansand együttesével a Bajnokok Ligája csoportkörében.

Emilie Hegh Arntzen, a norvég Vipers Kristiansand, valamint Pásztor Noémi és Háfra Noémi, az FTC-Rail Cargo Hungaria játékosai a női kézilabda Bajnokok Ligája 5. fordulójában játszott mérkőzésen az Érd Arénában 2019. november 9-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)
Az FTC honlapjának csütörtöki híradása szerint a szombaton 16 órakor kezdődő meccset a 13. forduló keretein belül rendezik, a hétfőn 17.30-kor kezdődő találkozó pedig a második fordulóból elhalasztott mérkőzés pótlása lesz. Utóbbit eredetileg szeptember 19-én játszották volna, majd január 27-én sem lehetett megrendezni.

A Norvégiában hatályos szabályozások értelmében a koronavírus-járvány miatt az országban nem lehet sporteseményeket tartani, ezért a Vipers feladta a pályaválasztói jogát.

Az FTC a hétfőre beiktatott meccs miatt kezdeményezte a jövő szerdai, Debrecen elleni bajnoki elhalasztását, hogy a csapatnak ne kelljen hét nap alatt négyszer pályára lépnie, szerdán ugyanis a BL-címvédő Győri Audi ETO KC otthonában szerepelt, és 33-27-re kikapott.