Musorujsag
Élő Eredmények

59 évesen meghalt Zlatko Saracevic, olimpiai bajnok horvát kézilabda-legenda

m4sport.hu
Vasárnap szívinfarktus következtében meghalt Zlatko Saracevic, olimpiai és világbajnok kézilabdázó, a Veszprém egykori kiváló átlövője, a Podravka Koprivnica női kézilabdacsapatának vezetőedzője.
MTI Fotó: Orosz Péter

Saracevic vasárnap a horvát női kézilabda-bajnokság rangadóján vezette 32-29-es győzelemre csapatát Lokomotiv Zagreb ellen. A mérkőzést követően még interjút adott, nem sokkal később pedig rosszul lett. Egyik játékosa, Barbara Stancin hívta a mentőket, kórházba szállították, az orvosok 40 percig küzdöttek az életéért, de nem tudták megmenteni, halálát szívinfarktus okozta – számolt be az index.hr horvát lap.

A játékosként balátlövő Saracevic a jugoszláv válogatottal 1986-ban világbajnokságot, a horvát nemzeti együttessel 1996-ban Atlantában olimpiát nyert. Klubjaival volt jugoszláv, horvát, francia és magyar bajnok is, 2000-től 2002-ig szerepelt a Fotex Veszprémben, amellyel Magyar Kupát is nyert, illetve BL-döntőt is játszott. A magyar  NB I történetének egyik legjobb külföldi  kézilabdázója volt.

2003-ban vonult vissza, majd rögtön megkezdte edzői karrierjét, 2004 és 2005 között Nyíregyházán is dolgozott.

További tartalmak