A nemzetközi kupaszereplés a cél a női kézibajnokság meglepetéscsapatánál

A következő szezonban szeretne nemzetközi kupában szerepelni a Mosonmagyaróvár női kézilabdacsapata, amely az idény meglepetéscsapataként jelenleg 12 győzelemmel és egy vereséggel a második helyet foglalja el a tabellán.


„Ha már így dolgoztunk, akkor szeretnénk kupát érő helyezést elérni, még ha kicsit félünk is kimondani – nyilatkozta Gyurka János vezetőedző az M4 Sport kedd kora délutáni Sporthíradójában. – Mosonmagyaróvár még nem volt ilyen helyzetben, a csapat játékosai sem, de ha elérjük ezt a dédelgetett célt, akkor nem fogunk nemet mondani.”

A játékosként vb-ezüstérmes és olimpiai negyedik helyezett szakember a sikeres szereplés hátteréről elmondta, határozott koncepcióval kezdték meg a felkészülést, a feltételek kiválóak, a szakmai stáb pedig nagyon jól tud együtt dolgozni. „Mindenképpen szerettük volna gyorsítani a játékot, a döntéseket javítani, a védekezésben stabillá válni, azaz kiosztani a szerepeket, amelyek utána számonkérhetők.”

A Vácot és a Siófokot is legyőző csapat trénere elárulta, saját maguk számára is meglepetést okoztak egy-egy sikerrel, az pedig a következő hetekben fog eldőlni, hogy a sikeres kezdés után mennyire tud tartós maradni a jó szereplés.

„Fizikálisan és játéktudásban is egyre jobban összeérik a csapat, örömteli, hogy eddig egyenletes formát tudtunk mutatni, és ha a következő pár hétben is így tudunk dolgozni, akkor talán nem fog megtörni a lendület. A nagy számok ugyanakkor azt mutatják, hogy mindig jönnek teljesítménybeli különbségek, várom azt, hogy ha ez jelentkezni fog, akkor hogyan fogjuk tudni megoldani. Nagyon nehéz menetelés fog ránk várni, főleg mivel a második fordulóra már mindenkinek a figyelmét felhívtunk magunkra, nyomás és elvárás alatt játszani pedig már nagyobb súllyal bír.”

Motherson Mosonmagyaróvár (Fotó: mkcse.hu)A Mosonmagyaróvár szerdán a Bajnokok Ligájában címvédő és a bajnokságban százszázalékos teljesítménnyel listavezető Győrt fogadja. Gyurka János szerint „a világ egyik legjobb csapata és a világ legjobb játékosai” ellen az lesz a céljuk, hogy jó védekezéssel, megfelelő koncentráltsággal és dinamikával minél tovább meccsben maradjanak, továbbá igyekeznek a felkészülés állomásaként tekinteni az ETO elleni mérkőzésre. „Próbáljuk ezt a ritmust majd a következő fontos mérkőzéseinkre is átmenteni.”

Az már eldőlt, hogy a válogatott irányító, Tóth Gabriella csatlakozik majd a csapathoz. A vezetőedző szerint nagy játékosmozgás várható az idény után, a Mosonmagyaróvár is tervez további igazolásokat.