Musorujsag
Élő Eredmények

Hét góllal nyert a Veszprém Zágrábban

Hét góllal nyert a Veszprém Zágrábban

mti
A Telekom Veszprém 35-28-ra győzött a horvát PPD Zagreb otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában, csütörtökön.

A kezdés előtt a csapatok egyperces gyászszünettel emlékeztek a vasárnap szívinfarktus következtében, 59 éves korában elhunyt Zlatko Saracevicre, a horvátok olimpiai és világbajnok játékosára, a Veszprém egykori Bajnokok Ligája-ezüstérmes balátlövőjére, aki edzőként Zágrábban, a horvát válogatott mellett, valamint a Podravka Koprivnicánál is dolgozott.

Andreas Nilsson a PPD Zagreb – Telekom Veszprém BL-meccsen 2021. február 25-én (Fotó: EPA/Antonio Bat)

B csoport, 13. forduló:
PPD Zagreb (horvát)-Telekom Veszprém 28-35 (11-17)
lövések/gólok: 48/28, illetve 53/35
gólok hétméteresből: 4/2, illetve 3/3
kiállítások: 4, illetve 4 perc

A vendégek keretéből Székely Márton, Ligetvári Patrik, Omar Jahja és Rasmus Lauge Schmidt hiányzott.

Francia irányítója, Kentin Mahé vezérletével magabiztosan kezdett a Veszprém, amely a 16. percben még csak egy góllal vezetett, ám ezt követően szinte hibátlan védekezéssel és támadójátékkal 7-1-es sorozatot produkált. A zágrábiak négy és fél perccel az első félidő vége előtt már másodszor kértek időt, de a folytatásban nem tudtak felzárkózni, a vendégek 17-11-re vezettek a szünetben.

A második felvonás elején a horvátok felzárkóztak 20-17-re, mert kihasználták a veszprémi játékosok hibáit. A játékvezetők kisebb tévedései mindkét csapatot sújtották, ennek ellenére a vendégek hármas gólsorozattal ismét növelték a különbséget. A csereként beállt szerb irányító, Petar Nenadic is játékba lendült, segítségével a brazil beálló, Rogerio Moraes egymás után négyszer volt eredményes. A fáradni látszó zágrábiak egyre többet hibáztak, így a Veszprém a várt magabiztossággal, könnyed játékkal győzött, és biztosította második helyét csoportjában.

A mezőny legeredményesebb játékosa Andreas Nilsson és Kentin Mahé volt egyaránt hat góllal, a hazaiak magyar jobbátlövője, Leimeter Csaba ötször talált be. A vendégek kapusa, Vladimir Cupara tíz védéssel járult hozzá a sikerhez.

A két együttesnek ez volt a 23. egymás elleni mérkőzése a nemzetközi porondon, a Veszprém négy vereség és egy döntetlen mellett 18. alkalommal győzött.

Az öt győzelemmel és hat vereséggel az A csoport ötödik helyén álló Szeged vasárnap a német Flensburg-Handewitt csapatát fogadja a BL csoportkörében, a kilenc sikerrel, egy döntetlennel és három vereséggel rendelkező Veszprém pedig jövő szerdán a francia HBC Nantes együttesét látja vendégül.

korábban:
A csoport:
MOL-Pick Szeged – Lomza Vive Kielce (lengyel) 26-30 (14-14)

További tartalmak