Musorujsag
Élő Eredmények

Áprilisban térhet vissza a pályára Planéta Szimonetta

M4 Sport
Áprilisban térhet vissza Planéta Szimonetta, a francia Chambray Touraine magyar kézilabdázója, aki makacs sérülései és operációi miatt két éve nem léphetett pályára.

Az 53-szoros válogatott jobbátlövő az elhúzódó sérülés miatt a visszavonuláson is gondolkodott, mostanra azonban számos műtéttel és rehabilitációval a háta mögött elérhető közelségbe került a visszatérés. „Jól érzem magam, egyre jobban tudok edzeni és egyre közelebb vagyok a visszatéréshez, ami április végén lehetésges” – nyilatkozta az M4 Sport Kézilabda magazinjában.

Planéta Szimonetta öt év légióskodás után júliusban visszatér Magyarországra, kétéves szerződést kötött a Debrecennel. A 27 éves játékos a műsorban elmondta, a külföldön eltöltött időszak beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ezért elérkezettnek látta az időt a hazatérésre.

„Öt év alatt sokat tanultam az életről, a kézilabdáról. Amiért kijöttem, hogy újra visszataláljak önmagamhoz, az sikerült, úgy érzem, hogy amit a légiós élet adhatott, az megtörtént és ideje visszatérni Magyarországra. Az is szempont volt, hogy közelebb kerüljek a családomhoz, mivel a vírushelyzet miatt ritkán tudok hazamenni. Régóta motoszkált a fejemben, hogy újra a legerősebb női bajnokságban játszhassak” – fogalmazott.

A jobbátlövő hozzátette, más klubtól is megkeresték, de a Debrecen által felvázolt koncepció meggyőzte őt. „Nagyon sok ismerősöm van a csapatban, nagyon tetszik a Debrecen felépítése, alig van külföldi játékos, fiatalok és tapasztaltabbak egyaránt vannak. Amikor megkeresett a Debrecen, sokat nem is gondolkodtunk, nagyon hamar léterjött a megállapodás, nagyon boldog voltam és vagyok most is, hogy mehetek oda” – mondta Planéta, aki számára az európai kupaszereplés lehetősége is vonzóvá tette a Lokit.

További tartalmak