Musorujsag
Élő Eredmények

Szucsánszki: Amíg tudom hozni ezt a szintet, addig folytatom

M4 Sport
A Ferencvárosban szeretné befejezni pályafutását Szucsánszki Zita, aki addig szeretné folytatni, amíg élvezi a játékot és tudja hozni az elvárt szintet. A válogatott kézilabdázó szerint a magyar kézilabda számára rendkívül fontos, hogy a női válogatott kijusson az idénre halasztott tokiói ötkarikás játékokra, „mindent fel kell áldozni” a nemzeti együttes sikeres olimpiai selejtezője érdekében.

A Ferencváros és a magyar válogatott kézilabdázója az M4 Sport kedd reggeli Sporthíradójában elmondta, a mostani, Coviddal terhelt szezonban nehézséget okoz, hogy a fertőzésen átesett játékosok eltérő formát mutatnak a visszatérésük után, akik pedig nem kapták el a vírust, azért fáradtak, mert helyettesíteni kell a hiányzókat, ráadásul a sérülés is sok. „Mindig azzal dolgozunk, amivel éppen tudunk, de örülök annak, hogy egyre jobb formát mutatunk.”

Szucsánszki 2019-ben adott életet Elek Gáborral, az FTC vezetőedzőjével és a női válogatott szövetségi kapitányával közös gyermekének. Elmondása szerint messze van még csúcsformájától, de folyamatosan azon dolgozik, hogy eltüntesse a hiányosságait. Az anyaság mellett nem könnyű az élsportot űzni, ráadásul az ő helyzetük azért is speciális, mert amikor meccs van, akkor „se apuka, se anyuka” nem tud otthon lenni, de szerencsére van segítségük a családon belül.

A 33 éves játékos 2017-es vb-n szerepelt legutóbb a válogatottban, az olimpiai selejtezőre készülő keret februári összetartásán ugyanakkor részt vett. Bízott abban, hogy vissza fog kerülni a nemzeti csapatba, hozzátette ugyanakkor, hogy neki ezért valamivel többet is kell dolgoznia, hogy ne vádolhassák elfogultsággal Elek Gábort.

„Iszonyatosan fontos a magyar kézilabdának, hogy kijussunk az olimpiára, körülbelül mindent fel kell ezért áldozni” – utalt március 19. és 21. között Győrben sorra kerülő olimpiai selejtezőre, amelyen Oroszországgal, Szerbiával és – Kína visszalépése után – Kazahsztánnal kell megmérkőzni az olimpiai részvételért. A kijutást nem kötelező, sokkal inkább bonyolult feladatnak tartja.

„Nem tudjuk, hogy az oroszok milyen csapattal fognak jönni, a Covid miatt szinte semmit nem tudunk pontosan. De ha úgy állnak a csillagok, akkor nekünk kint kell lennünk a tokiói olilpián.”

Hozzátette: az erőviszonyok ismeretében arra azért számítanak, hogy az oroszok legyőzik a szerbeket. „Nekünk Kazahsztán legyőzése kötelező feladat, miként a szerbek elleni siker is, de csak szépen haladhatunk, lépésről lépésre” – mondta.

A 2005 óta a Ferencvárosban kézilabdázó Szucsánszki Zita kérdésre válaszolva elárulta, az ízületein érzi már, hogy nem fog örökké tartani a pályafutása, de amíg az elvárható szinten tud teljesíteni, folytatni szeretné, visszavonulni pedig mindenképpen a zöld-fehérektől szeretne. „Amíg élvezem a játékot, amíg megütöm ezt a szintet, addig szeretném folytatni, és ha befejezem, akkor mindenképpen a Ferencvárosban, nem akarok sehova elmenni levezetni vagy még pénzt keresni, nekem ez így lenne a tökéletes.”

Az olimpiai selejtezőt március 19. és 21. között rendezik, a házigazda magyarok a kazahokkal kezdenek pénteken, másnap a szerbekkel találkoznak, a zárónap utolsó meccsén pedig az oroszokkal.

További tartalmak