Musorujsag
Élő Eredmények

A szövetségi kapitány nélkül fordult célegyenesbe a női kéziválogatott felkészülése

A szövetségi kapitány nélkül fordult célegyenesbe a női kéziválogatott felkészülése

MKSZ/MTI
Vasárnap Elek Gábor nélkül kezdte meg közvetlen felkészülését a péntektől vasárnapig tartó olimpiai selejtezőtornára a női kézilabda-válogatott, a szövetségi kapitány két negatív koronavírus-teszt esetén csatlakozhat a csapathoz.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) rövid, hétfői közleménye szerint Elek „egyelőre otthonából követi a csapat munkáját a szakmai stáb segítségével”.

Az FTC vezetőedzőjéről és a válogatott kapitányáról múlt szerdán derült ki, hogy megfertőzödött, ami miatt klubcsapata utolsó BL-csoportmeccsét is kénytelen volt kihagyni.

Elek megbetegedésének bejelentésekor Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke azt mondta, vasárnapig negatív tesztet kellett volna produkálnia az edzőnek, hogy beköltözhessen a „buborékba”, de felvették a kapcsolatot a nemzetközi szövetséggel, hogy Elek Gábor később is csatlakozhasson a válogatotthoz (ha csak hétfőn vagy kedden ad negatív eredményt).

Az MKSZ hétfői közleménye arra nem tért ki, hogy a játékoskeret minden tagja megkezdhette-e a közös felkészülést vasárnap Győrben.

A házigazda magyarok pénteken 17 órától Kazahsztánnal, szombaton 17.30-tól Szerbiával, vasárnap 20.30-tól pedig az olimpiai címvédő Oroszországgal játszanak a győri tornán. Az idén nyárra halasztott tokiói ötkarikás játékokra az első két helyezett jut ki.

A tornát az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Az olimpiai selejtező programja:
Március 19., péntek:

17:00 Magyarország-Kazahsztán (tv: M4 Sport)
20:00 Oroszország-Szerbia

Március 20., szombat:
17:30 Magyarország-Szerbia (tv: M4 Sport)
20:30 Oroszország-Kazahsztán

Március 21., vasárnap:
17:30 Szerbia-Kazahsztán
20:30 Magyarország-Oroszország (tv: M4 Sport)

További tartalmak