Musorujsag
Élő Eredmények

A Veszprém már a BL-nyolcaddöntő első meccsén eldöntötte a továbbjutást

A Veszprém már a BL-nyolcaddöntő első meccsén eldöntötte a továbbjutást

MTI
A Telekom Veszprém 41-27-re győzött az északmacedón Vardar Szkopje otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, csütörtökön.

A vendégek keretéből Rasmus Lauge Schmidt, Kentin Mahé és Jorge Maqueda hiányzott.

A meccs elején másfél percet kettős emberhátrányban kellett töltenie a Veszprémnek, majd ez tíz perccel később megismétlődött. Mindezek ellenére 3-1-re, majd 7-4-re ellépett a vendégcsapat, mert sokkal lelkesebben és pontosabban játszott, mint ellenfele, ráadásul Rodrigo Corrales remekül védett. A Veszprém kiváló védekezésének köszönhetően meglepően nagy volt a különbség a csapatok között, és két 4-0-s sorozat után, még a szünet előtt tíz góllal vezetett.

A második félidő elején sem változott a játék képe, a vendégek már 13 találattal is vezettek, de jelentős előnyük tudatában elkövettek néhány hibát, és Ivan Cupic jóvoltából némileg csökkentette hátrányát a Vardar. Ezt követően megint nem volt azonos súlycsoportban a két együttes, a Veszprém hét perc alatt 7-0-s sorozatot produkált, és a vártnál is sokkal magabiztosabban és simábban nyert.

A hazaiaknál Cupic, a vendégeknél Gasper Marguc jutott el nyolc gólig, a veszprémiek egyiptomi jobbátlövője, Omar Jahja pedig hétszer talált be. Rodrigo Corrales 14 védéssel járult hozzá a sikerhez.

A két csapat 21. egymás elleni tétmérkőzésén a veszprémiek öt vereség és négy döntetlen mellett 12. alkalommal győztek.

A Veszprém még soha nem nyert ekkora különbséggel, és nem szerzett ennyi gólt a BL egyenes kieséses szakaszában. A Vardar még soha nem kapott ennyi gólt hazai pályán a BL-ben, és otthon most először kapott ki ilyen nagy különbséggel.

A visszavágót jövő csütörtökön rendezik, a párharc továbbjutója a francia HBC Nantes vagy a lengyel Lomza Vive Kielce együttesével találkozik a negyeddöntőben.

Férfi kézilabda BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Vardar Szkopje (északmacedón)-Telekom Veszprém 27-41 (11-21)
lövések/gólok: 53/27, illetve 53/41
gólok hétméteresből: 3/2, illetve 6/6
kiállítások: 4, illetve 8 perc

Szerdán játszották:
MOL-Pick Szeged – THW Kiel (német) 28-33 (13-21)

További tartalmak