Musorujsag
Élő Eredmények

Elek Gábor: Óriási kihívás lesz a negyeddöntőbe jutni Tokióban

Elek Gábor: Óriási kihívás lesz a negyeddöntőbe jutni Tokióban

MKSZ
A olimpiai csoportot látva Elek Gábor szövetségi kapitány, komoly kihívásnak tartja, hogy a női kézilabda-válogatott elérje a célját, a negyeddöntőbe jutást.

A B jelű hatosba kerülő magyar csapat a címvédő Oroszországgal (ROC), valamint Franciaországgal, Spanyolországgal, Svédországgal és Brazíliával találkozik az idén nyárra halasztott tokiói játékokon. A másik ágon Angola, Koreai Köztársaság, Norvégia, Montenegró, Hollandia, Japán összetételű csoport jött össze – a négy-négy továbbjutó folytatja majd az egyenes kieséses szakaszban.

A mieink menetrendjét ITT találja.

„Azon talán lehet vitatkozni, hogy az első kalapból húzott csapatok közül a holland vagy a spanyol válogatott az erősebb, de a többi kalapból egyértelműen a nagyobb játékerőt képviselő válogatottakat kaptuk, nagyon nehéz a csoportunk – idézi Elek Gábor értékelését honlapján a hazai szövetségÓriási kihívás lesz a negyeddöntőbe jutni, de természetesen ez a célunk!”

Danyi Gábor szövetségi edző közölte, egy nagyon komoly, az európai elitet magába foglaló csoportot kapott a magyar együttes, és a brazil válogatott erejét sem kell senkinek bemutatni. „Úgy gondolom, a sok-sok erős csapatból a francia válogatott kiemelkedik, de az oroszok, a svédek vagy a spanyolok közül is bárki elérheti a dobogót. Már ez is önmagáért beszél, milyen csoportba kerültünk. A sorsolás azonban a szerencsén múlt, nem tudunk ez ellen semmit tenni, nem kell ezzel foglalkoznunk” – mondta a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC honlapján Danyi Gábor vezetőedző.

Sérülése miatt egyelőre kérdéses a csapatkapitány Kovacsics Anikó szereplése.

További tartalmak