Musorujsag
Élő Eredmények

A címvédő is hozta a kötelezőt, összejött a Veszprém-Szeged döntő a Magyar Kupában

A címvédő is hozta a kötelezőt, összejött a Veszprém-Szeged döntő a Magyar Kupában

mti
A címvédő MOL-Pick Szeged lesz a bajnok Telekom Veszprém ellenfele a férfi kézilabda Magyar Kupa döntőjében, miután az elődöntőben 41-21-re legyőzte a Veszprémi KKFT csapatát a szigetszentmiklósi négyes döntő vasárnapi játéknapján. A hétfő esti finálét, illetve az azt felvezető bronzmérkőzést az M4 Sport közvetíti élőben, a kettő között a Kézilabda magazint láthatják.

A hétszeres győztes Szeged 21. alkalommal, ellenfele, a Balatonfüredet 17 góllal felülmúló Veszprém 37-edszer jutott kupadöntőbe.

Eredmény, elődöntő:
MOL-Pick Szeged – Veszprémi KKFT 41-21 (23-11)
lövések/gólok: 53/41, illetve 52/21
gólok hétméteresből: 4/4, illetve 2/2
kiállítások: 6, illetve 6 perc

A szegediektől a sérült Luka Stepancic és Nik Henigman hiányzott, a veszprémieknél viszont visszatért a válogatott kapus Borbély Ádám, akinek március elején eltörött a kézközépcsont a bal kezének kisujja fölött.

Esélyeshez méltóan kezdett a Szeged (4-1), és bár a VKKFT felzárkózott 5-4-re, Tombor Csaba vezetőedzőnek a 12. percben időt kellett kérnie, mert játékosai elkezdtek kapkodni, ami hibákhoz vezetett, így az ellenfél 8-4-re ellépett. A címvédő bokasérülés miatt elveszítette a szlovák Martin Stranovskyt, ám a lendülete nem tört meg, Bogdan Radivojevic vezérletével a 22. percben tíz góllal vezetett, a szünetben pedig már 23-11 volt az állás.

A második félidőben is remekül védekezett a Szeged, ellenfele sok lövést rontott, így a csongrádiaknak volt alkalmuk több taktikai variációt – például a létszámfölényes támadójátékot – gyakorolni.

A Mikler Roland helyére beállt Mirko Alilovic remekül védett, ezt kihasználva együttese a vártnál is nagyobb különbséggel, húsz találattal nyert.

Árnyalja a képet, hogy a mérkőzésen elszenvedett kisebb-nagyobb sérülés miatt Jonas Källman, Bánhidi Bence és a már említett Martin Stranovsky játéka is kérdéses a hétfő esti fináléban.

A mezőny legeredményesebb játékosa Radivojevic volt, aki mind a nyolc lövését gólra váltotta. Mikler hat, Alilovic 12 védéssel járult hozzá a sikerhez. A veszprémieknél a két legendás játékos, Éles József és Fazekas Nándor fiai, Éles Benedek és Fazekas Gergő öt-öt találatig jutottak.

forrás: M4 Sport

Korábban:
Telekom Veszprém-Balatonfüredi KSE 43-26 (23-12)

hétfőn játsszák:
a 3. helyért: Balatonfüredi KSE-Veszprémi KKFT 17.30 – élőben az M4 Sporton
döntő: Telekom Veszprém – MOL-Pick Szeged 19.45 – élőben az M4 Sporton
19.00 – Kézilabda magazin

További tartalmak