Musorujsag
Élő Eredmények

Cristina Neagu egy időre visszavonul a román válogatottból

MTI
A többször a világ legjobb kézilabdázója díjjal kitüntetett Cristina Neagu egy időre visszavonul a román válogatottból - közölte Adrian Vasile szövetségi kapitány.
Cristina Neagu (Fotó: IHF Facebook)

Szerdán este a román csapat kettős győzelemmel kijutott a decemberi spanyolországi világbajnokságra, miután 35-20-ra nyert Észak-Macedóniában, előtte pedig 33-22-re diadalmaskodott Bukarestben

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Adrian Vasile a Digisport.ro portál szerint elmondta, a szerdai visszavágón azért játszatta kevesebbet a 32 esztendős világklasszist, mert a következő időszakban a román válogatottnak meg kell tanulnia nélküle játszani, ugyanis Neagu úgy határozott, hogy egy időre visszavonul a válogatottból. Vasile elmondta, hogy az idei Európa-bajnoki selejtezőkön Neagura biztosan nem számíthat a válogatott, amelynek Ausztriával, Dániával és egy harmadik, egyelőre ismeretlen válogatottal kell összemérnie az erejét. A kapitány szerint egyelőre nem világos, hogy a decemberi vb-re a játékos visszatér-e, ezt majd a torna előtt döntik el közösen.

Jelenleg a CSM Bucuresti-ben játszó Neagu 2006-ban debütált a román válogatottban, és 205 mérkőzésen 860 gólt szerzett. A játékos az elmúlt időszakban több interjúban is kifejtette, pályafutása egyik nagy csalódása, hogy a román válogatottal nagy tornán nem sikerült érmet szereznie.

További tartalmak