Musorujsag
Élő Eredmények

Továbbra is lesz magyar tag az EHF vezetőségében

Továbbra is lesz magyar tag az EHF vezetőségében

MTI
Az MKSZ főtitkárát megválasztották az EHF strandkézilabda bizottságának elnökévé is.

Horváth Gabriella az Európai Kézilabda Szövetség végrehajtó bizottságának tagja maradt a Bécsben zajló kongresszus pénteki döntése értelmében. A magyar szövetség közösségi oldalának beszámolója szerint az MKSZ főtitkárát megválasztották az EHF strandkézilabda bizottságának elnökévé.

„Korábban egy cikluson keresztül már tagja lehettem a strandkézilabda bizottságnak, majd 2016 óta a végrehajtó bizottságban dolgozhattam, most pedig nagy örömömre visszatérek a strand-szakághoz is, és a strandkézilabda-testület elnöki munkája mellett folytathatom munkámat a vezetőségben, ami külön öröm számomra” – hangsúlyozta Horváth Gabriella a magyar szövetség hírlevelében.

Hozzátette, a strandbizottság élén a norvég Ole Jörstadot követi, aki hosszú évekig vezette a testületet, és az ő idején óriásit fejlődött a szakág, ő pedig ezt a munkát szeretné folytatni.

„A végrehajtó bizottságban megmaradó tagság a teljes magyar kézilabda dicsérete, folyamatosan tapasztalom, milyen pozitív Magyarország megítélése az EHF-ben és a tagországokban. Azon dolgozunk a következő években is, hogy mind jobban segítsük a sportág fejlesztését, és ezen belül a magyar csapatokat” – fogalmazott a sportdiplomata.

Az EHF elnöke további négy évre az osztrák Michael Wiederer, aki 2016 novembere óta tölti be a tisztséget, és ezúttal nem volt ellenjelöltje. A szombaton záruló kongresszuson a küldöttek 53 pozíció betöltéséről szavaznak, ezekre 38 tagszövetség részéről összesen 139 jelölés érkezett.

További tartalmak